FairTradeGemeente

Asse is een FairTradeGemeente en daar zijn we erg trots op! We behaalden deze titel al in 2009 door aan bepaalde criteria te voldoen.

Wat is FairTrade?

FairTrade of eerlijke handel houdt in dat boeren en arbeiders een rechtvaardige prijs voor hun producten krijgen. Een rechtvaardige prijs dekt de productiekosten, zorgt voor een marge voor investeringen en houdt rekening met sociale kosten en milieukosten. 

FairTrade is meer dan duurzaam produceren. Het betekent ook duurzaam consumeren: bewust kiezen voor seizoensgebonden, biologische en lokaal geproduceerde producten. Hierbij wordt de CO2-uitstoot zo laag mogelijk gehouden (vervoer, productie, verpakking).

FairTradeproducten zijn meer dan voedingsmiddelen en drank. Het gaat ook om cosmetica en verzorgingsproducten, katoen voor kledij, bed- en badlinnen en zelfs bloemen. FairTradeproducten vind je in de Oxfam Wereldwinkels, maar ook in supermarkten. Een overzicht van alle producten met een FairTrade-/Max Havelaarkeurmerk is terug te vinden op de website van Fair Trade Belgium.

Oxfam Wereldwinkel Asse

Oxfam Wereldwinkel Asse is de speciaalzaak voor FairTradeproducten, waaronder producten met het Max Havelaarlabel. Je vindt de wereldwinkel ter hoogte van Steenweg 62 en kan hen bereiken via T 02 453 07 87 of via de website.

Zelf FairTradeproducten verkopen?

Ben je geïnteresseerd om als winkelier of uitbater van een horecazaak zelf FairTradeproducten te verkopen of te serveren? Neem contact op via fairtrade@asse.be voor meer informatie.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be