FielFestival

Na een veel te lange pauze mag de cultuursector hervatten. Dat hoef je geen twee keer te zeggen! Kleinschalig én volledig conform de geldende coronamaatregelen organiseren we samen met de Kunstenacademie, Musicalia, de Jeugdraad en ’t Smiske deze zomer het FielFestival.

Elke donderdagavond in juli en augustus

Ons gloednieuwe festivalletje brengt elke donderdagavond van juli en augustus gratis concerten en theater in de achtertuin van het Cultuurcentrum in Asse. Het voorprogramma speelt zich af op het leesterras van de bib, waar Musicalia prachtige monologen brengt in een intieme setting.

Muzikante Stien Bovijn is gastvrouw van dienst.

Op donderdag 1 juli opent niemand minder dan Frank Vander linden het FielFestival, in het kader van Vlaanderen Feest in Asse.

Opener Frank Vander linden: solo in tijden van corona

Frank Vander linden, stichtend lid van De Mens, kan het ook alleen. Meestal omdat hij dat graag doet, soms omdat het nu eenmaal niet anders kan, zoals nu, wanneer kleine, akoestische optredens een noodzaak zijn.

Zonder De Mens schrijft en speelt hij bedachtzamer. De teksten krijgen nog meer aandacht, het bij momenten virtuoos akoestisch gitaarwerk springt naar voren.

Live en solo beroert en amuseert hij, met bitterzoete levensverhalen, met songs uit zijn soloalbums ‘Frank Vander linden’ (met ‘In de walszaal’) en ‘Nachtwerk’ (met het klassieke ‘Ik dacht aan een vrouw’), maar ook met uitgebeend werk van De Mens, Jan De Wilde, Elvis Presley, enzovoort. Een vreemde tijd brengt een nieuwe manier om de songschrijver en vertellende muzikant Vander linden van dichtbij te leren kennen.

Het concert is gratis maar reserveren is verplicht (net als alle andere donderdagavonden). Wees zeker van je plek en reserveer een plaatsje op een stoel/zitbank of op een picknickdekentje via de ticketshop van CC Asse.

Ook voor het voorprogramma moet je hier reserveren.

Locatie

In de tuin van het Cultuurcentrum – Huinegem 4, Asse

  • Voorprogramma: 19.45 uur – toegang via de bib
  • Concert: 20.30 uur – toegang tuin: 20.00 uur

Info

Gepubliceerd op vrijdag 11 juni 2021 12.02 u.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be