Fietsen in Asse

Fietsknooppunten in Asse

Zin om te fietsen? Maak gebruik van het fietsnetwerk en stippel aan de hand van genummerde knooppunten je eigen traject uit. De knooppunten zijn telkens het begin van één of meerdere fietsroutes. Een pijltje met nummer van het volgende knooppunt wijst onderweg de richting aan.

Het fietsnetwerk Vlaams-Brabant werd grondig vernieuwd en uitgebreid met nog meer knooppunten, goed voor 2000 km fietsplezier! De nieuwe fietskaart is verkrijgbaar aan het onthaal van het gemeentehuis. Je kan ze ook bestellen via de website van Toerisme Vlaams-Brabant.

Kostprijs: 7 euro.

Je kan je fietstraject ook makkelijk online uitstippelen via de website van Toerisme Vlaams-Brabant

Fietsroutes

Plan je fietsroute online

Woon-werkverplaatsingen met de fiets

Via Google Maps en de fietsoptie: klik op ‘menu’ en selecteer de laag ‘fietsen’. Door de blauwe lijn waar nodig te verschuiven, kan je een route naar jouw smaak en behoefte samenstellen.

Fietsnet is een planningstool voor de recreatieve fietsknooppunten, maar geeft ook informatie over de verharding en kan soms handig zijn om een langere route uit te stippelen.

Bijzonder rijk kaartmateriaal vind je op Openstreetmap gebouwd op het Wikipedia-principe voor kaartmateriaal waarbij burgers alles mee in kaart brengen.

Boeiend en leerrijk is de kaart die de populairste, veel gebruikte fietsroutes weergeeft. Zoom in tot de regio die je wilt bekijken – klik ‘Toggle labels’ aan. Deze fietskaart geeft de veel gebruikte routes weer van iets sportievere (snellere) fietsers (gebaseerd op gps-data van fietsroutes die via fiets gps en smartphones worden verzameld). Hoe roder en dikker de lijnen, hoe populairder de routes zijn. En populariteit is soms ook een indicatie voor de kwaliteit van de route. Ook hieruit kan je dus een en ander opsteken.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be