Fietsen in Asse

Fietsknooppunten in Asse

Zin om te fietsen? Maak gebruik van het fietsnetwerk en stippel aan de hand van genummerde knooppunten je eigen traject uit. De knooppunten zijn telkens het begin van één of meerdere fietsroutes. Een pijltje met nummer van het volgende knooppunt wijst onderweg de richting aan.

Je kan je fietstraject ook makkelijk online uitstippelen via de website van Toerisme Vlaams-Brabant

Opgelet

Toerisme Vlaams-Brabant vernieuwt het fietsnetwerk in de Groene Gordel. Dat betekent dat de bestaande fietsknooppuntenkaarten niet langer verkrijgbaar zijn aan de balie van het gemeentehuis.

Welke aanpassingen mag je verwachten?

Er komen maar liefst 120 km aan nieuwe fietstrajecten bij en hier en daar worden bestaande trajecten verbeterd. Bovendien zal het nieuwe fietsnetwerk dichter en beter aansluiten op de fietsverbindingen met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De bewegwijzering van het netwerk wordt volledig vernieuwd. De bestaande borden worden vervangen en uiteraard krijgen ook de nieuwe trajecten knooppuntenbordjes. Deze aanpassingen worden gerealiseerd tegen einde april 2021.

Van half november tot eind december wordt gewerkt aan de trajecten in de Brabantse Kouters, de toeristische regio waar Asse deel van uitmaakt .

De meest recente info over de voortgang van de werken vind je op www.toerismevlaamsbrabant.be/werkenfietsnetwerk.

De nieuwe fietsknooppuntenkaart is vanaf volgend voorjaar beschikbaar.

Fietsroutes

Plan je fietsroute online

Woon-werkverplaatsingen met de fiets

Via Google Maps en de fietsoptie: klik op ‘menu’ en selecteer de laag ‘fietsen’. Door de blauwe lijn waar nodig te verschuiven, kan je een route naar jouw smaak en behoefte samenstellen.

Fietsnet is een planningstool voor de recreatieve fietsknooppunten, maar geeft ook informatie over de verharding en kan soms handig zijn om een langere route uit te stippelen.

Bijzonder rijk kaartmateriaal vind je op Openstreetmap gebouwd op het Wikipedia-principe voor kaartmateriaal waarbij burgers alles mee in kaart brengen.

Boeiend en leerrijk is de kaart die de populairste, veel gebruikte fietsroutes weergeeft. Zoom in tot de regio die je wilt bekijken – klik ‘Toggle labels’ aan. Deze fietskaart geeft de veel gebruikte routes weer van iets sportievere (snellere) fietsers (gebaseerd op gps-data van fietsroutes die via fiets gps en smartphones worden verzameld). Hoe roder en dikker de lijnen, hoe populairder de routes zijn. En populariteit is soms ook een indicatie voor de kwaliteit van de route. Ook hieruit kan je dus een en ander opsteken.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be