Fietsen in Asse

Fietsknooppunten in Asse

Zin om te fietsen? Maak gebruik van het fietsnetwerk en stippel aan de hand van genummerde knooppunten je eigen traject uit. De knooppunten zijn telkens het begin van één of meerdere fietsroutes. Een pijltje met nummer van het volgende knooppunt wijst onderweg de richting aan.

Je kan je fietstraject ook makkelijk online uitstippelen via de website van Toerisme Vlaams-Brabant

Fietsroutes

Plan je fietsroute online

Asse mountainbikeparadijs

Niets is zo leuk als op een warme zomerdag de Assese kouters, bergjes en valleien te verkennen en ontdekken.

Aan de sporthal van Asse starten de bewegwijzerde routes:

  • De rode lus: 20,4 km
  • De groene 'lus', in feite een uitbreiding: 15,6 km; je kan deze dus niet apart rijden, maar steeds in combinatie met de rode lus
  • Combinatie van de twee lussen: 30,9 km

Ontdek de route op Strava!

Meer info

MBT-routes langs buurgemeenten

Je kan ook inpikken op verbindingen met de MTB routes van Opwijk, Merchtem, Aalst, Affligem, Dilbeek en Ternat.

Je vindt alle info op onze website. Om verbindingen met andere MTB-routes en GPX-routes te downloaden klik je door naar de website van Sport Vlaanderen.

Bikepark

Sinds oktober 2023 vind je op de Asphaltcosite een bikepark. Dat is een technisch parcours met verschillende obstakels die je met je mountainbike of bmx kunt trotseren. Meer info hierover lees je op deze pagina.

Woon-werkverplaatsingen met de fiets

Via Google Maps en de fietsoptie: klik op ‘menu’ en selecteer de laag ‘fietsen’. Door de blauwe lijn waar nodig te verschuiven, kan je een route naar jouw smaak en behoefte samenstellen.

Fietsnet is een planningstool voor de recreatieve fietsknooppunten, maar geeft ook informatie over de verharding en kan soms handig zijn om een langere route uit te stippelen.

Bijzonder rijk kaartmateriaal vind je op Openstreetmap gebouwd op het Wikipedia-principe voor kaartmateriaal waarbij burgers alles mee in kaart brengen.

Boeiend en leerrijk is de kaart die de populairste, veel gebruikte fietsroutes weergeeft. Zoom in tot de regio die je wilt bekijken – klik ‘Toggle labels’ aan. Deze fietskaart geeft de veel gebruikte routes weer van iets sportievere (snellere) fietsers (gebaseerd op gps-data van fietsroutes die via fiets gps en smartphones worden verzameld). Hoe roder en dikker de lijnen, hoe populairder de routes zijn. En populariteit is soms ook een indicatie voor de kwaliteit van de route. Ook hieruit kan je dus een en ander opsteken.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be