Fietsregistratiesysteem voor kleuters en lagereschoolkinderen

Met het fietsregistratiesysteem wil de gemeente leerlingen uit het basisonderwijs in Asse stimuleren en belonen om met de fiets of te voet naar school te komen en zo de schoolomgeving veiliger maken.

Via scansysteem en persoonlijke sensor

In alle kleuter- en lagere scholen installeerden we een speciale scanner om de leerlingen die te voet of met de fiets naar school komen, te registreren.

De leerlingen krijgen via de school een persoonlijke sensor die ze aan hun boekentas of fiets bevestigen. Wanneer ze te voet of met de fiets komen, wordt deze sensor gescand en kunnen ze punten verzamelen. Deze punten worden omgezet naar ‘bucks’ op een Koning Fiets-betaalkaart. Met deze kaart kunnen de kinderen dan iets kopen tijdens evenementen van de school of de gemeente of bij lokale handelaars. Elke dag kan je kind op die manier 1 punt verzamelen. 2 punten geeft recht op 1 buck. 1 buck heeft de waarde van 0,10 euro.

Veilige en gezonde schoolomgeving

Via dit systeem hopen we dat er minder kinderen met de wagen naar school gebracht worden en de schoolomgeving op die manier veiliger en aangenamer wordt. Minder auto’s betekent ook minder CO2-uitstoot, dus ook een gezondere schoolomgeving.

Digitaal platform

Op een digitaal platform kunnen zowel ouders als scholen zich inloggen en daar de registraties van de kinderen opvolgen, het overzicht van hun verzamelde bucks raadplegen en kijken waar je terecht kan met deze bucks.

Deelnemende handelaars

Op deze kaart kun je alle deelnemende handelaars terugvinden. Deze kaart krijgt regelmatig updates.

Meer info

Infofilmpjes

Nieuw: ‘Info voor handelaars’

Handelaars die willen instappen in dit project vinden extra info in de brief voor handelaars.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be