Gestolen fietsen

Ieder jaar halen politie- en gemeentediensten over heel België tienduizenden fietsen op die onbeheerd werden achtergelaten. Weinig van die fietsen vinden hun weg terug naar de rechtmatige eigenaar omdat slechts enkele fietsen gegraveerd zijn met het rijksregisternummer van de eigenaar. De meeste fietsen belanden dan ook in de gemeentelijke magazijnen en worden drie maanden later openbaar verkocht. Om ervoor te zorgen dat deze fietsen opnieuw bij hun eigenaar terechtkomen, is er een oplossing: www.gevondenfietsen.be.

Op deze website vind je onbeheerde fietsen die worden gevonden, met een foto en de belangrijkste kenmerken. Staat jouw fiets er niet tussen? Probeer dan later nog eens of schrijf je in voor de e-mailmeldingen. Je ontvangt een melding wanneer een fiets wordt teruggevonden die voldoet aan de kenmerken die je opgaf.

Laat je fiets graveren!

Als inwoner van België beschik je over een uniek rijksregisternummer. Als dat nummer in het kader van je fiets gegraveerd staat, neemt de politie contact met je op wanneer zij je fiets onbeheerd hebben teruggevonden. Het loont dus zeker de moeite om je fiets te laten graveren met je rijksregisternummer.

Waar kan je je fiets laten graveren? Hiervoor neem je contact op met de dienst Preventie van de politiezone. Dit kan op het nummer 02 456 08 81.

Een fietsdiefstal online melden?

Als je fiets gestolen wordt, meld je dit best aan de politie. Zo weten zij waar en wanneer er veel fietsen gestolen worden en zo kunnen ze gerichter controleren. Je hoeft hiervoor niet naar het politiebureau te gaan. Meld de diefstal eenvoudig online via www.policeonweb.be.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be