Gewijzigde verkeerssituatie in Broekooi

Het gemeentebestuur voerde infrastructurele maatregelen uit om de verkeersveiligheid en bereikbaarheid van de industriezone te optimaliseren.

Het gaat om het optimaliseren van de rijrichtingen in de industriezone, het uitwerken van een veiligere fietsverbinding tussen de fietssnelweg en het centrum van Asse en het verhogen van de leefbaarheid in verschillende straten.

Zowel de Diepestraat als de aansluiting met de Mandenmakersstraat en Torenhof zijn geknipt. Einde juni wordt er een tractorsluis aan het einde van de Isidoor Crokaertstraat geplaatst, begin juli komt er een ter hoogte van Lierput/Domberg. Hierdoor wordt het verkeer naar de hoofdwegen gebracht waardoor de leefbaarheid van deze straten en de veiligheid van de trage weggebruikers sterk verbetert.

Deze ingrepen hebben een invloed op het verkeer van en naar Kobbegem. Het gemeentebestuur wenst het doorgaand verkeer dat geen functie heeft in Kobbegem te weren. Dat verkeer dient maximaal geleid naar wegen die beter uitgerust zijn of die we daarvoor in de toekomst optimaliseren.

Gepubliceerd op vrijdag 8 mei 2020 15.58 u.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be