Gouverneur Vlaams-Brabant heft aantal bijkomende coronamaatregelen op

Op 4 november 2020 vaardigde de gouverneur een politiebesluit uit met aanvullende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Dit was toen noodzakelijk door de hoge besmettingsgraad in Vlaams-Brabant en de nood aan een eenvormig, duidelijk coronabeleid in de hele provincie.

Gunstige evolutie coronacijfers

Vandaag evolueren de cijfers van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames snel in de goede richting, mede door de succesvolle uitrol van de vaccinatiecampagne. Daarom besliste het Overlegcomité om op 9 juni een nieuwe fase van het zomerplan in werking te laten treden, met heel wat versoepelingen die werden opgenomen in een nieuw ministerieel besluit.

Sommige maatregelen van het politiebesluit van 4 november 2020 zijn ondertussen opgenomen in het nieuwe ministerieel besluit, terwijl andere niet meer gelden door de versoepelingen.

Politiebesluit 4 november 2020 opgeheven

Daarom heft de provinciegouverneur dit politiebesluit op en gelden er vanaf vandaag geen specifieke bijkomende coronamaatregelen meer in Vlaams-Brabant. Enkel de algemene maatregelen die van toepassing zijn in het hele land blijven van kracht.

Bewoners danken voor hun geleverde inspanning

'De coronacijfers zijn in Vlaams-Brabant al een hele tijd goed, mede dankzij de verantwoordelijkheidszin die onze inwoners aan de dag leggen. We willen hen hiervoor danken, maar ook vragen om nog even de nodige voorzichtigheid in acht te nemen totdat iedereen volledig gevaccineerd is', zegt gouverneur Jan Spooren. 'Maar extra bijkomende maatregelen zijn niet meer nodig in onze provincie. We zijn dan ook tevreden dat we die vanaf vandaag kunnen intrekken'.

Gepubliceerd op donderdag 10 juni 2021 11.11 u.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be