Gratis app: energieID

Weet jij hoeveel energie je juist verbruikt? En of dat veel of weinig is in vergelijking met andere gezinnen? Via de gratis app van EnergieID kan je je energiegegevens gratis monitoren.

50.000 gebruikers

Bijna tien jaar na de oprichting heeft het platform meer dan 50.000 gebruikers in Vlaanderen. Het is eenvoudig om je gegevens te verzamelen.

‘Het enige wat je moet doen, is maandelijks de stand van alle meters ingeven’, zegt Vincent Dierickx, één van de initiatiefnemers van de app.

‘Je gaat automatisch beter op je verbruik letten wanneer je het verbruik goed opvolgt en kan vergelijken met anderen. Dat zal je meteen in je portemonnee voelen. Het kost je enkel een beetje moeite!’

Je kan zowel gegevens ingeven en opvolgen van energie, water, afval en transport. Dankzij de komst van de digitale meters is het nog makkelijker. Wie een digitale meter heeft, moet eenmalig de koppeling maken. Nadien verloopt de registratie van je meterstanden automatisch. 

Hoe begin je eraan?

Download de app van EnergieID of maak een account aan op de website. Vervolgens moet je je meterstanden ingeven. Alle info hierover vind je op de website/app.

Je vindt daar ook een uitgebreide helpmodule om je te helpen waar nodig.

De app van EnergieID lijkt op deze van Fluvius, maar biedt enkele extra zaken: het overzicht is vollediger en de app bouwt een verwachtingsmodel op basis van externe factoren zoals de buitentemperatuur of zoninstraling. Daarnaast is EnergieID een coöperatieve vennootschap met een sociaal oogmerk.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be