Groepsaankoop regenwatertonnen

Een bovengrondse regenton of regenwaterton installeren is eenvoudig en levert heel wat voordelen op. Het regenwater dat je op deze manier opvangt, kan je gebruiken om je auto of fiets te wassen, of om de planten in je tuin water te geven. Het opgevangen regenwater zorgt er bovendien voor dat je geen kostelijk drinkwater hoeft te gebruiken voor deze zaken. Tot slot kan een regenwaterton zorgen voor een bufferend vermogen. Bij een hevige regenbui zal het regenwater worden opgevangen in de regenwaterton, vooraleer het terecht komt op de bodem of in de waterafvoer. Met een regenwaterton verklein je dus de kans op wateroverlast.

Het gemeentebestuur organiseert samen met Haviland Intercommunale voor de derde keer een groepsaankoop voor bovengrondse regenwatertonnen.

Werkwijze

  • Het aanbod van de groepsaankoop wordt gekozen door een intergemeentelijke stuurgroep van enthousiaste burgers die mee beslissen aan welke voorwaarden de regenwatertonnen moeten voldoen en welke eisen gesteld worden aan de leverancier(s). De eerste samenkomst van de stuurgroep vindt digitaal plaats rond 15 maart.
  • De gekozen firma geeft een toelichting en geïnteresseerde inwoners kunnen nadien hun regenwaterton naar keuze bestellen.
  • De burger ontvangt een factuur van de leverancier en betaalt deze binnen de gestelde termijn.
  • De burger gaat de regenwaterton afhalen op een centrale locatie of laat deze leveren.

Interesse?

Wil je op de hoogte blijven of wil je graag zetelen in de stuurgroep? Meld je dan vóór 1 maart 2024 geheel vrijblijvend aan via dit formulier.

De eerste samenkomst van de stuurgroep vindt digitaal plaats rond 15 maart 2024

Contact

Nog vragen? Neem contact op met Haviland Intercommunale via milieu@haviland.be of 0485 44 11 21.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be