Groepsaankoop regenwatertonnen

Een bovengrondse regenwaterton installeren is eenvoudig en levert heel wat voordelen op. Het regenwater dat je op deze manier opvangt, kan je gebruiken om je auto of fiets te wassen, of om de planten in je tuin water te geven. Het opgevangen regenwater zorgt er bovendien voor dat je geen kostelijk drinkwater hoeft te gebruiken voor deze zaken. Tot slot kan een regenwaterton zorgen voor een bufferend vermogen. Bij een hevige regenbui zal het regenwater worden opgevangen in de regenwaterton, vooraleer het terecht komt op de bodem of in de waterafvoer. Met een regenwaterton verklein je dus de kans op wateroverlast.

Het gemeentebestuur organiseert samen met Klimaatpunt en Haviland Intercommunale komende lente een groepsaankoop voor bovengrondse regenwatertonnen.

Hoe gaan we te werk?

  • Het aanbod van de groepsaankoop wordt bepaald door een werkgroep van enthousiaste burgers, die mee beslissen aan welke voorwaarden de regenwatertonnen moeten voldoen en welke eisen gesteld worden aan de leverancier(s). De eerste samenkomst van de werkgroep vindt digitaal plaats op 28 maart om 19.30 uur.
  • De gekozen firma geeft een toelichting en geïnteresseerde inwoners kunnen nadien hun regenwaterton naar keuze bestellen.
  • Geïnteresseerden ontvangen een offerte van de leverancier.
  • Een regenwaterton besteld? Dan kan je deze afhalen op een centrale locatie in Asse of je laat ze leveren en installeren door 3WPlus.

Interesse?

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan vóór 18 maart 2022 vrijblijvend aan via het formulier op de website. Vermeld hier ook als je graag wil zetelen in de werkgroep.

Meer info

https://www.haviland.be/nl/regenwatertonnen

Contact

Nog vragen? Neem contact op met Klimaatpunt via reindert.deschrijver@klimaatpunt.be of 0497 41 22 15.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be