Groepsaankoop regenwatertonnen

Een bovengrondse regenton of regenwaterton installeren is eenvoudig en levert heel wat voordelen op. Het regenwater dat je op deze manier opvangt, kan je gebruiken om je auto of fiets te wassen, of om de planten in je tuin water te geven. Het opgevangen regenwater zorgt er bovendien voor dat je geen kostelijk drinkwater hoeft te gebruiken voor deze zaken. Tot slot kan een regenwaterton zorgen voor een bufferend vermogen. Bij een hevige regenbui zal het regenwater worden opgevangen in de regenwaterton, vooraleer het terecht komt op de bodem of in de waterafvoer. Met een regenwaterton verklein je dus de kans op wateroverlast.

Het gemeentebestuur organiseert samen met Klimaatpunt en Haviland Intercommunale voor de tweede keer een groepsaankoop voor bovengrondse regenwatertonnen.

Kies jouw voorkeurmodel

De regenwatertonnen en toebehoren kunnen vanaf 1 juni en tot 15 september 2023 besteld worden via de website van Haviland. Op deze website kan je vanaf dan ook informatie terugvinden over de prijzen, de beschikbare modellen en voorwaarden voor aankoop en levering.

Er is keuze uit minstens drie inhoudsmaten (300, 650 en 1000 liter), allemaal met een kraantje.

Bestellen

Vanaf 1 juni kunnen de regenwatertonnen online besteld worden door Assenaren. Bestellingen kunnen tot 15 september 2023 worden doorgegeven. Haviland verzamelt alle aanvragen en plaatst vervolgens de bestellingen bij de leverancier. 

Na het plaatsen van je bestelling ontvang je een factuur rechtstreeks van de leverancier. Opgelet, vorig jaar belandde die mail al eens bij de spam. Je betaalt die binnen de vooropgestelde termijn en wacht op een seintje voor de afhaling.

Bestellen kan via dit formulier.

Levering

De ton wordt geleverd in de werkliedencentrale (Z.5 Mollem 30, Asse). Kandidaat-kopers kunnen ervoor kiezen om deze zelf te installeren, maar kunnen indien gewenst ook beroep doen op een installateur die instaat voor levering en installatie aan huis.

Reken op ca. 10 weken tussen het moment dat je het bestelformulier invult en de levering (meer info in de presentatie).

Meer info

https://www.haviland.be/nl/diensten/milieu/regenwatertonnen/regenwatertonnen-editie-2023

Contact

Nog vragen? Neem contact op met Klimaatpunt via reindert.deschrijver@klimaatpunt.be of 0497 41 22 15 of Haviland Intercommunale via milieu@haviland.be of 0485 44 11 21.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be