(H)eerlijk lokaal: korte keten tussen consument en producent

Met de brochure (H)eerlijk Lokaal krijgen inwoners van Aalst, Affligem, Asse en Opwijk een mooi overzicht van verkopers van lokaal geteelde producten. De brochure en website www.heerlijklokaal.be verzamelen hoeveproducenten, imkers, lokale brouwerijen (die brouwen met Belgische hop) en initiatieven die via voedselpakketten korte keten producten aan de man brengen. Je krijgt een duidelijk overzicht van welke producten je waar kan vinden en je kan op ontdekking gaan met drie wandel- en fietslussen langs de producenten.

(H)eerlijk Lokaal kwam voor het eerst uit in 2016. Met de heruitgave wordt de informatie geactualiseerd en breidt het aantal producenten uit tot meer dan 60 deelnemende verkooppunten. De wandel- en fietslussen zijn ook nieuw in deze uitgave. 

Je kan de brochure verkrijgen aan het onthaal in het gemeentehuis. (H)eerlijk Lokaal staat ook in de kijker tijdens de jaarlijkse Erembald-Kravaalhappening die dit jaar in oktober doorgaat in en rond het Kravaalbos.

#kooplokaal

Nu heel wat mensen hun eigen streek (her)ontdekken en lokaal hun inkopen doen, zijn hoeve-verkopers populairder dan ooit. Dat is fantastisch nieuws! Inkopen doen bij de boeren uit je streek heeft tal van voordelen: je weet waar het voedsel vandaan komt, je krijgt kwaliteitsvolle producten aan een eerlijke prijs en verser kunnen ze niet zijn. Bovendien worden zo een pak transportkilometers en verpakkingsmaterialen vermeden. Laat je leiden door (H)eerlijk Lokaal en ontdek de verkooppunten vlakbij huis!

Meer weten?

Wie buiten dit gebied op zoek is naar hoeveverkopers, kan een kijkje nemen op www.rechtvanbijdeboer.be waar verkooppunten over heel Vlaanderen verzameld zijn. Een netwerk van hoeve- en streekproducenten en streekhoekjes in Vlaams-Brabant vind je op www.straffestreek.be.

De brochure en de bijgaande website kwamen tot stand in het kader van het project 'Landschap van Erembald tot Kravaalbos' en zijn een samenwerking van de provincies Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen, stad Aalst, gemeenten Affligem, Asse en Opwijk, Steunpunt Korte Keten en Regionale Landschappen Schelde-Durme, Pajottenland en Zennevallei en Brabantse Kouters.

Bekijk ook het filmpje dat we zelf maakten.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be