Start nutswerken n.a.v. herinrichting Brusselsesteenweg (N9) tussen Vaal en Langestraat

De Brusselsesteenweg (N9) is een belangrijke verbindingsweg tussen Asse en Brussel.

Met de industriezone in Zellik en het doorgaand verkeer richting Brussel, is de N9 al jarenlang een drukke steenweg. In het voorjaar van 2020 starten er belangrijke werken op de N9. De weg wordt volledig vernieuwd en veiliger gemaakt voor fietsers en voetgangers. De opdrachtgevers van deze werken zijn het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), het gemeentebestuur van Asse en de rioolbeheerder Farys.

Op 8 april starten Fluvius, De Watergroep en Proximus met voorbereidende werken op de Brusselsesteenweg (N9).

Inname openbare weg n.a.v. de nutswerken op de N9

De firma Admibo bvba uit Wommelgem plaatst signalisatie op de N9 n.a.v. de nutswerken ter voorbereiding van de heraanleg van de Brusselsesteenweg tussen Vaal en Langestraat.

Om tijdens deze werken steeds doorgaand verkeer mogelijk te maken, wordt over de volledige werkzone parkeerverbod geplaatst en worden de middeneilandjes per fase verwijderd.

Ter hoogte van de werken wordt een snelheidsbeperking van 30 km/u ingevoerd. Voor het overige deel geldt een beperking van 50 km/u.

De doorgang voor de voetgangers is steeds mogelijk.

De omleiding voor de fietsers verloopt via de noordelijke zijde van de N9 volgens de fase waarin de werken zich bevinden.

Bij het maken van de doorsteek t.h.v. de zijstraten zorgt de aannemer ervoor dat er steeds in- en uitrijdend verkeer mogelijk blijft.

Het einde van fase 4, 5 en 6 is voorzien op 31 oktober 2019.

Meer info vind je op de website van AWV.

Gepubliceerd op vrijdag 30 augustus 2019 15.48 u.

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be