Heropstart markt Zellik en Asse

In de Nationale Veiligheidsraad van 13 mei werd beslist dat de markten opnieuw mogen opstarten vanaf 18 mei, onder specifieke veiligheidsmaatregelen. De markt in Zellik gaat opnieuw door op zaterdag 23 mei, in Asse vindt ze opnieuw wekelijks plaats vanaf dinsdag 26 mei.

In Zellik zijn alle kramen toegelaten. Er kan voldoende afstand tussen de verschillende kramen worden bewaard. Voor elk kraam is een wachtrij voorzien (afgezet met nadarhekkens) waarbij klanten 1,5 m afstand van elkaar kunnen houden. We voorzien aan de andere zijde van de hekkens een doorgaand parcours in één staprichting.

Ook in Asse kunnen alle marktkramers opnieuw hun kraam opzetten. Er werd een circulatieplan uitgewerkt zodat een bezoek veilig kan verlopen. We voorzien een ingang ter hoogte van de Fortis Bank en een uitgang waar de Vironstraat en de Kerkstraat elkaar kruisen. De andere toegangen worden met nadarhekkens afgesloten. Aan elk kraam voorzien we wachtrijen, met daarnaast een doorlopend parcours met verplichte looprichting. Tussen elk kraam is een ruimte van drie meter voorzien.

Er geldt een maximum aantal toegelaten personen. De gemeenschapswachten houden toezicht op het aantal aanwezige personen en op het respecteren van de maatregelen. We rekenen op de burgerzin van de marktbezoeker om zich aan de maatregelen te houden.

De marktkramers moeten:

  • verplicht een mondmasker dragen;
  • handgel voorzien;
  • toezicht houden op het respecteren van de regels van afstand houden (wat hun kraam betreft);
  • zoveel mogelijk fysiek contact met de klanten vermijden (bijvoorbeeld een vaste plaats voorzien aan het kraam waar de klant zijn aangekochte goederen zelf kan nemen en zo vermijden dat de zakken van de klant het kraam kunnen besmetten).
Gepubliceerd op dinsdag 19 mei 2020 13.32 u.

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be