Hinderpremie bij hinder openbare werken

Zijn er openbare werken (gepland) voor de deur van jouw handelszaak en ondervind je hinder? Dan zijn er een aantal steunmaatregelen waarop je beroep kan doen.

Vlaamse Hinderpremie (VLAIO)

Deze premie is bedoeld voor ondernemers die ernstige hinder ondervinden door werken voor de deur van hun zaak. De hinderpremie moet tijdig aangevraagd worden en bedraagt 2.000 euro,
waarop geen belastingen verschuldigd zijn.

Je kan deze premie maximaal éénmaal per jaar en per hinderperiode aanvragen. Als je in aanmerking komt voor een hinderpremie ontvang je een automatisch een brief of bericht in je e-box van het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Meer info over deze hinderpremie lees je hier.

Vlaamse sluitingspremie

Je komt voor de Vlaamse sluitingspremie in aanmerking wanneer je zaak voor minstens 21 opeenvolgende kalenderdagen moet sluiten door werken voor de deur.

Deze premie kan perfect aansluiten op de hinderpremie en loopt vanaf de 22ste kalenderdag van de sluiting. Je vraagt de premie aan in blokken van maximaal 30 kalenderdagen. De sluitingspremie bedraagt 80 euro per sluitingsdag. Per onderneming kan je maximaal 365 sluitingsdagen per hinderperiode laten toekennen.

Meer info over de Vlaamse sluitingspremie lees je hier.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be