Huis-aan-huis ophaling

Volgende afvalfracties worden (eventueel na afspraak) aan huis opgehaald. Voor andere afvalfracties kan je terecht in het recyclagepark (containerpark).

Bruin- en witgoed

Ophaling: na telefonische afspraak via T 02 452 67 28. Kostprijs: € 12,40/m3 met een minimum van € 12,40/m3. Ook gratis af te leveren in het recyclagepark.

Mee te geven: elektrotoestellen zoals koelkasten, diepvriezers, radio, video, computers, ...

Niet mee te geven: /

GFT-afval

Ophaling: wekelijkse ophaling in biozakken van het gemeentebestuur. Plaats de witte biozak dichtgebonden en duidelijk zichtbaar op de stoep tegen 06.00 uur ‘s morgens. Ook tegen betaling in eigen zakken af te leveren in het recyclagepark.

Mee te geven: groente-, fruit- en tuinafval, grasmaaisel, bladeren, resten van maaltijden, resten van bloemen en snoeihout, ...

Niet mee te geven: aarde en stenen, graszoden, plastic, bloempotten, papier, metaal, vloeistof, saus, vet, olie, theezakjes en koffiepads, behandeld hout, beenderen, schelpen van mosselen, kattenbakvulling, vogelkooizaad, stof, aarde, zand, asresten, mest van grote huisdieren.

Een gedetailleerde omschrijving van wat je wel en niet mag meegeven vind je op de website van Intradura

Grof huisvuil

Ophaling: na telefonische afspraak via T 02 452 67 28. Kostprijs: € 37,74/m3 met een minimum van € 23.

Mee te geven: afvalstoffen ontstaan door de normale werking van particuliere huishouding die door de aard/het gewicht niet in normale huisvuilzakken passen: meubels, speelgoed, matrassen, ... Geen afbraakmaterialen.

Niet mee te geven: Papier, karton, textiel, glas, GFT, PMD en andere selectief ingezamelde afvalstoffen.

Huisvuil

Ophaling: wekelijkse ophaling in huisvuilzakken van het gemeentebestuur. Plaats de gemeentelijke huisvuilzak dichtgebonden en duidelijk zichtbaar op de stoep tegen 06.00 uur ‘s morgens.

Mee te geven: afvalstoffen ontstaan door de normale werking van particuliere huishouding.

Niet mee te geven: chemische producten (KGA) of tuinafval, materiaal dat selectief wordt ingezameld, scherpe voorwerpen (glasscherven, spijkers, ...), dode dieren.

Metalen

Ophaling: na telefonische afspraak via T 02 452 67 28, ten laatste 2 werkdagen voor de voorziene ophaling. Gratis.

Mee te geven: alle oude metalen, bakpannen en kookpotten, draad (vrij van gras en paal).

Niet mee te geven: elektrotoestellen.

Papier en karton

Ophaling: maandelijkse ophaling. Verzamel je papier en karton in een kartonnen doos of maak er een handelbare stapel van (gebonden met koord).

Mee te geven: papieren en kartonnen verpakkingen, papieren zakken, kartonnen dozen, tijdschriften en kranten, reclamebladen, boeken, ...

Niet mee te geven: vuil of vet papier, aluminiumpapier, cellofaanpapier, behangpapier.

PMD-afval

Ophaling: tweewekelijkse ophaling in blauwe PMD-zakken. De verpakkingen dienen volledig leeg te zijn. Verpakkingen van meer dan 8 liter worden niet toegelaten.

Mee te geven: plastic flessen en flacons, eventueel platgedrukt en met hun dop, van water en limonade, fruit- en groentesappen, melk, afwas- en onderhoudsproducten, ... Metalen verpakkingen, drankblikjes, conservenblikjes, schroefdoppen, kroonkurken en deksels van flessen en bokalen, dozen en bussen, spuitbussen van voedingsmiddelen en cosmetica, aluminium schoteltjes, schaaltjes en bakjes. Drankkartons van vloeibare producten (fruitsap, melk, ...).

Niet mee te geven: harde plastic zoals speelgoed, emmers, plastic doosjes, vlootjes; zachte plastic zoals plastic zakken, folie of film, piepschuim, bidons van motorolie, verpakkingen die giftige of bijtende producten hebben bevat.

Harde en zachte plastic kan je wel afgeven voor recyclage in de recyclageparken in Asse en Zellik, maar dus niet in de PMD-zak.

Meer info op de website van Intradura.

Snoeihout - Boomwortels en -stronken

Ophaling: na telefonische afspraak via T 02 452 67 28. Kostprijs: 12,40/m3 met een minimum van € 12,40.

Mee te geven: snoeihout in bussels met koord gebonden, max. diameter 30 cm en lengte 1 m tot 1,2 m. en boomwortels en -stronken.

Niet mee te geven: /

Textiel

Zie 'textielophaling'. 

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be