Huis-aan-huis ophaling

Intradura verzorgt in onze gemeente de ophaling van de afvalfracties PMD, papier en karton, snoeihout, gft, restafval (huisvuil) en grof huisvuil (na afspraak). Is er een vuilniszak blijven staan die correct werd aangeboden? Meld dit dan via de website van Intradura.

Voor andere afvalfracties kan je terecht in het recyclagepark (containerpark). Je moet hiervoor wel een afspraak maken.

Afvalkalender juli - december 2024

Meer info over de prijzen en de verkooppunten van afvalzakken

Ben je niet helemaal zeker in welke zak jouw afval thuis hoort? Raadpleeg dan het overzicht ‘afval sorteren in Asse’. Voor PMD bestaat er ook deze handige tool van Fost Plus.

Gft-afval

Ophaling: wekelijkse ophaling op donderdag in de witte zakken met groene opschriften van Intradura. Beschikbaar in 3 formaten: 15 l, 30 l en 60 l. Plaats de zak dichtgebonden en duidelijk zichtbaar op de stoep tegen 06.00 uur ‘s morgens. Ook tegen betaling in eigen zakken af te leveren in het recyclagepark.

Gewicht: Maximaal toegelaten gewicht van één zak gft: 12 kg voor 60 l, 8 kg voor 30 l en 4 kg voor 15 l.

Mee te geven: groente-, fruit- en tuinafval, grasmaaisel, bladeren, resten van maaltijden, resten van bloemen en snoeihout, ...
Je mag ook snoeihout, dat aan bepaalde voorwaarden voldoet, meegeven met de gft-ophaling. Lees meer hierover.

Niet mee te geven: aarde en stenen, graszoden, plastic, bloempotten, papier, metaal, vloeistof, saus, vet, olie, theezakjes en koffiepads, behandeld hout, beenderen, schelpen van mosselen, kattenbakvulling, vogelkooizaad, stof, aarde, zand, asresten, mest van grote huisdieren.

Een gedetailleerde omschrijving van wat je wel en niet mag meegeven vind je op de website van Intradura

Grofvuil

Maak ten laatste een week vóór de voorziene ophaaldatum (zie kalender) een afspraak voor ophaling grofvuil aan huis.

Dit kan telefonisch (02 334 17 40), per mail (grofvuil@intradura.be) of online via het aanvraagformulier op www.intradura.be.

Belangrijk: vermeld de hoeveelheid van het grofvuil en de samenstelling ervan (wat je precies wil meegeven).
De dag van de ophaling moet je thuis zijn. Het grofvuil wordt gewogen en je betaalt meteen met bancontact (niet met cash geld).

Opmerking: zet het grofvuil niet de dag voordien buiten, zo voorkom je dat er andere zaken worden bijgezet.

Lees meer

Huisvuil (restafval)

Ophaling: wekelijkse ophaling op woensdag in de zwarte zakken van Intradura. Beschikbaar in 3 formaten: 15 l, 30 l en 60 l. Plaats de gemeentelijke huisvuilzak dichtgebonden en duidelijk zichtbaar op de stoep tegen 06.00 uur ‘s morgens.

Gewicht: Maximaal toegelaten gewicht van één zak huisvuil: 12 kg voor 60 l, 8 kg voor 30 l en 4 kg voor 15 l.

Mee te geven: afvalstoffen ontstaan door de normale werking van particuliere huishouding.

Niet mee te geven: chemische producten (KGA) of tuinafval, materiaal dat selectief wordt ingezameld, scherpe voorwerpen (glasscherven, spijkers, ...), dode dieren.

Hoe aanbieden:

  • Een bak of mand om je afvalzak buiten te plaatsen is toegestaan, maar zonder deksel (de zak mag niet gekneld zitten in de bak zodat de ophaler de vuilniszak met 1 hand eenvoudig uit de bak kan halen).
  • Dichtgeplakte zakken worden niet meegenomen door de ophalers. Op de zak zal dan een sticker gekleefd worden met de boodschap dat deze niet correct is aangeboden.

Papier en karton

Ophaling: om de 4 weken op donderdag. Verzamel je papier en karton in een kartonnen doos of maak er een handelbare stapel van (gebonden met koord).

Hoeveelheid: per ophaalbeurt mag je max. 1 m³ aanbieden.

Mee te geven: papieren en kartonnen verpakkingen, papieren zakken, kartonnen dozen, tijdschriften en kranten, reclamebladen, boeken, ...

Niet mee te geven: vuil of vet papier, aluminiumpapier, cellofaanpapier, behangpapier.

PMD-afval

Ophaling: tweewekelijkse ophaling op vrijdag in de blauwe uniforme zak van Intradura. Beschikbaar in 60 l en 100 l. De verpakkingen dienen volledig leeg te zijn. Hoe PMD correct sorteren? Alle info vind je op de website van Intradura.

Mee te geven: plastic verpakkingen, metaalverpakkingen en drankkartons.

Nieuw is dus dat er allerhande plastic verpakkingen in mogen, behalve plastic flessen en flacons zijn dat nu ook botervlootjes, plastic bakjes en schaaltjes, plastic tubes en zelfs folies.

Niet mee te geven: harde plastic zoals speelgoed, emmers, piepschuim, bidons van motorolie en verpakkingen die giftige of bijtende producten hebben bevat. Verpakkingen van meer dan 8 liter worden niet toegelaten.

Deze producten kan je wel afgeven voor recyclage in de recyclageparken in Asse en Zellik, maar dus niet in de PMD-zak.

Hoe aanbieden:

  • Alles moet IN de zak, je mag dus niets aan de buitenkant hangen.
  • Een bak of mand om je afvalzak buiten te plaatsen is toegestaan, maar zonder deksel (de zak mag niet gekneld zitten in de bak zodat de ophaler de vuilniszak met 1 hand eenvoudig uit de bak kan halen).
  • Dichtgeplakte zakken worden niet meegenomen. Op de zak zal dan een sticker gekleefd worden met de boodschap dat deze niet correct is aangeboden.

Snoeihout

Snoeihout wordt samen met het groente-, fruit- en tuinafval (gft) opgehaald op donderdag.

Voorwaarden:

  • max. 0,5 m3 per ophaalbeurt
  • max. lengte: 2 meter
  • max. gewicht: 20 kg
  • max. dikte van de takken: 5 cm

Niet toegelaten bij de reguliere gft-ophaling: wortelstronken, dikke takken van meer dan 5 centimeter, grond of stenen.

Een ophaling van grotere hoeveelheden snoeihout, boomwortels en -stronken, kan op afspraak vastgelegd worden:

Hoe aanbieden?

Het snoeihout moet op een degelijke en handelbare manier worden samengebonden, met een stevig koord en NIET met ijzerdraad, om beschadiging aan de hakselmachine te vermijden. Bind snoeisel met stekels en doornen samen op een manier dat het personeel zich niet kan kwetsen.

Je kan ook gebruikmaken van de twee hakselrondes aan huis.

Ophaling: na telefonische afspraak via T 02 452 67 28. Kostprijs: 14,83/m3 met een minimum van € 14,83.

Mee te geven: snoeihout in bussels met koord gebonden, max. diameter 30 cm en lengte 1 m tot 1,2 m. en boomwortels en -stronken.

Textielophaling

Vier keer per jaar is er een huis-aan-huis textielinzameling.

Daarnaast kan je textiel ook gratis binnenbrengen in een gesloten plastic zak op de twee gemeentelijke recyclageparken.

Herbruikbare textiel en andere herbruikbare goederen kan je ook afgeven in De Kringwinkel ViTeS (Weversstraat 34, Asse), of in het Huis van het Kind (Gasthuisstraat 2, Asse).

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be