Huis-aan-huis ophaling

Volgende afvalfracties worden (eventueel na afspraak) aan huis opgehaald. Voor andere afvalfracties kan je terecht in het recyclagepark (containerpark).

Afgedankte elektrische en elektronische apparaten (AEEA)

Ophaling: na telefonische afspraak via T 02 452 67 28. Kostprijs: € 12,40/m3 met een minimum van € 12,40/m3. Ook gratis af te leveren in het recyclagepark.

Mee te geven: elektrotoestellen zoals koelkasten, diepvriezers, radio, video, computers, ...

Niet mee te geven: /

GFT-afval

Ophaling: wekelijkse ophaling in biozakken van het gemeentebestuur. Plaats de biozak dichtgebonden en duidelijk zichtbaar op de stoep tegen 06.00 uur ‘s morgens. Ook tegen betaling in eigen zakken af te leveren in het recyclagepark.

Mee te geven: groente-, fruit- en tuinafval, grasmaaisel, bladeren, resten van maaltijden, resten van bloemen en snoeihout, ...
Vanaf 1 januari 2020 mag je ook snoeihout, dat aan bepaalde voorwaarden voldoet, meegeven met de GFT-ophaling. Lees meer hierover.

Niet mee te geven: aarde en stenen, graszoden, plastic, bloempotten, papier, metaal, vloeistof, saus, vet, olie, theezakjes en koffiepads, behandeld hout, beenderen, schelpen van mosselen, kattenbakvulling, vogelkooizaad, stof, aarde, zand, asresten, mest van grote huisdieren.

Een gedetailleerde omschrijving van wat je wel en niet mag meegeven vind je op de website van Intradura

Grof huisvuil

Ophaling: na telefonische afspraak via T 02 452 67 28. Kostprijs: € 37,74/m3 met een minimum van € 23.

Mee te geven: afvalstoffen ontstaan door de normale werking van particuliere huishouding die door de aard/het gewicht niet in normale huisvuilzakken passen: meubels, speelgoed, matrassen, ... Geen afbraakmaterialen.

Niet mee te geven: Papier, karton, textiel, glas, GFT, PMD en andere selectief ingezamelde afvalstoffen.

Huisvuil

Ophaling: wekelijkse ophaling in huisvuilzakken van het gemeentebestuur. Plaats de gemeentelijke huisvuilzak dichtgebonden en duidelijk zichtbaar op de stoep tegen 06.00 uur ‘s morgens.

Mee te geven: afvalstoffen ontstaan door de normale werking van particuliere huishouding.

Niet mee te geven: chemische producten (KGA) of tuinafval, materiaal dat selectief wordt ingezameld, scherpe voorwerpen (glasscherven, spijkers, ...), dode dieren.

Hoe aanbieden:

  • Een bak of mand om je afvalzak buiten te plaatsen is toegestaan, maar zonder deksel (De zak mag niet gekneld zitten in de bak zodat de ophaler de vuilniszak met 1 hand eenvoudig uit de bak kan halen).
  • Dichtgeplakte zakken worden vanaf 3 april 2018 niet meer meegenomen door de ophalers. Op de zak zal dan een sticker gekleefd worden met de boodschap dat deze niet correct is aangeboden.

Metalen

Ophaling: na telefonische afspraak via T 02 452 67 28, ten laatste 2 werkdagen voor de voorziene ophaling. Gratis.

Mee te geven: alle oude metalen, bakpannen en kookpotten, draad (vrij van gras en paal).

Niet mee te geven: elektrotoestellen.

Papier en karton

Ophaling: maandelijkse ophaling. Verzamel je papier en karton in een kartonnen doos of maak er een handelbare stapel van (gebonden met koord).

Mee te geven: papieren en kartonnen verpakkingen, papieren zakken, kartonnen dozen, tijdschriften en kranten, reclamebladen, boeken, ...

Niet mee te geven: vuil of vet papier, aluminiumpapier, cellofaanpapier, behangpapier.

PMD-afval

Ophaling: tweewekelijkse ophaling in blauwe PMD-zakken. De verpakkingen dienen volledig leeg te zijn. Verpakkingen van meer dan 8 liter worden niet toegelaten.

Mee te geven: plastic flessen en flacons, eventueel platgedrukt en met hun dop, van water en limonade, fruit- en groentesappen, melk, afwas- en onderhoudsproducten, ... Metalen verpakkingen, drankblikjes, conservenblikjes, schroefdoppen, kroonkurken en deksels van flessen en bokalen, dozen en bussen, spuitbussen van voedingsmiddelen en cosmetica, aluminium schoteltjes, schaaltjes en bakjes. Drankkartons van vloeibare producten (fruitsap, melk, ...).

Niet mee te geven: harde plastic zoals speelgoed, emmers, plastic doosjes, vlootjes; zachte plastic zoals plastic zakken, folie of film, piepschuim, bidons van motorolie, verpakkingen die giftige of bijtende producten hebben bevat.

Hoe aanbieden:

  • Een bak of mand om je afvalzak buiten te plaatsen is toegestaan, maar zonder deksel (De zak mag niet gekneld zitten in de bak zodat de ophaler de vuilniszak met 1 hand eenvoudig uit de bak kan halen).
  • Dichtgeplakte zakken worden vanaf 3 april 2018 niet meer meegenomen door de ophalers. Op de zak zal dan een sticker gekleefd worden met de boodschap dat deze niet correct is aangeboden.

Harde en zachte plastic kan je wel afgeven voor recyclage in de recyclageparken in Asse en Zellik, maar dus niet in de PMD-zak.

Meer info op de website van Intradura.

Snoeihout - Boomwortels en -stronken

Vanaf 1 januari 2020 wordt snoeihout samen met het groente-, fruit- en tuinafval (GFT) opgehaald.

Voorwaarden:

  • max. 1m3 per ophaalbeurt
  • max. lengte: 2 meter
  • max. gewicht: 20 kg
  • max. dikte van de takken: 5 cm

Niet toegelaten: wortelstronken, dikke takken van meer dan 5 cm, grond of stenen.

Hoe aanbieden?

Het snoeihout moet op een degelijke en handelbare manier worden samengebonden, met een stevig koord en NIET met ijzerdraad, om beschadiging aan de hakselmachine te vermijden. Bind snoeisel met stekels en doornen samen op een manier dat het personeel zich niet kan kwetsen.

Je kan ook gebruikmaken van de twee hakselrondes aan huis.

Ophaling: na telefonische afspraak via T 02 452 67 28. Kostprijs: 12,40/m3 met een minimum van € 12,40.

Mee te geven: snoeihout in bussels met koord gebonden, max. diameter 30 cm en lengte 1 m tot 1,2 m. en boomwortels en -stronken.

Niet mee te geven: /

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be