Ichelgemstraat (Asse) en deel Mieregemstraat (Merchtem) definitief afgesloten voor doorgaand verkeer

De Ichelgemstraat (Asse) en de Mieregemstraat (deel op Merchtem) vormen een ideale fietsroute voor schoolgaande jongeren die zowel van Mollem naar Merchtem rijden als van Merchtem richting Mollem.

De Ichelgemstraat en een gedeelte van de Mieregemstraat worden echter te vaak onveilig gemaakt door sluipverkeer, zeker wanneer de overweg ter hoogte van Schermershoek / Sleewagen of Mieregemstraat gesloten is.

Zowel de Ichelgemstraat als het gedeelte van de Mieregemstraat werd daarom al ingericht als fietsstraat.

Tijdens de werken aan de overweg aan Sleewagen en aan de Mieregemstraat in 2018 werden de Ichelgemstraat en het gedeelte Mieregemstraat al eens afgesloten voor doorgaand verkeer, wat tot positieve reacties leidde van omwonenden:

  • bewoners moesten minimaal omrijden;
  • de leefbaarheid voor de omwonenden ging erop vooruit;
  • fietsers konden genieten van een veilige route.

De gemeentebesturen van Asse en Merchtem hebben daarom beslist om de Ichelgemstraat en het gedeelte Mieregemstraat definitief met jerseyblokken af te sluiten ter hoogte van Mieregemstraat 187. Voor fietsers wordt er voldoende doorgang voorzien.

De Ichelgemstraat kan worden ontsloten richting Mollem, de 2 woningen in de Mieregemstraat richting Merchtem.

De maatregel wordt ingevoerd vanaf begin juli zodat iedereen voldoende vertrouwd is met de gewijzigde situatie tegen de start van het nieuwe schooljaar.

 

Gepubliceerd op vrijdag 21 juni 2019 11.51 u.

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be