Infoavond: hoe een klimplant aanplanten?

Klimplanten geven kleur aan je huis, in elk seizoen. Ze zorgen voor een betere waterinfiltratie, een drogere gevel en brengen schaduw en koelte in de zomer. Vogels maken er hun nest in en snoepen van bessen en zaden.

Klimplanten zijn goed voor het klimaat, want ze houden CO2 vast. Redenen genoeg dus om onze straten en wijken in het groen te zetten.

Na het aanleggen van geveltuinen en het uitdelen van klimplanten, organiseren we, i.s.m. de Leve de tuin (provincie Vlaams-Brabant), een online infoavond over het aanplanten van een klimplant. Waar plaats je de plant, hoe bereid je het plantvak voor, heeft je plant een klimhulp nodig, ….? Op dergelijke vragen krijg je donderdag 6 mei antwoorden.

Gastspreker is Wim Collet, landschaps- en tuinarchitect. Sinds zijn kinderjaren is hij al begaan met tuin, natuur en planten. Wim is zowel naar particulieren, overheden en vakverenigingen bekend om zijn praktische en inspirerende lezingen. Hij geeft ook les in de vakken ecologie, natuurtechniek en beplantingsontwerp, aan de Erasmushogeschool.

Hoe deelnemen?

Schrijf je in via milieu@asse.be. Geef je naam en e-mailadres door.

Twee dagen vooraf ontvang je de link om deel te nemen.

Wanneer?

Donderdag 6 mei om 19.30 uur, vanuit jouw zetel, via Teams.

Gepubliceerd op vrijdag 26 maart 2021 15.09 u.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be