Inname openbare weg: werken Broekooi

De firma Besix Connect dient in opdracht van Fluvius nutswerken uit te voeren in Z.4 Broekooi t.h.v. nummer 170. Ter hoogte van de werken wordt 1 rijstrook ingenomen. De werken vinden plaats van 15 t.e.m. 28 november 2021 in 2 fases.

Gezien de impact van deze werken werd in overleg met Delhaize en het Agentschap Wegen en Verkeer overeengekomen om de werken samen uit te voeren met de herstelling van de betonplaten op de afslagstrook op de Brusselsesteenweg tussen het tankstation en Z.4 Broekooi en de herstelling van het asfalt t.h.v. de uitrit van Broekooi.

Fase 1: van 15 t.e.m. 26 november

Nutswerken t.h.v. Z.4 Broekooi 170 en de herstelling van de betonplaten op de afslagstrook op de Brusselsesteenweg tussen het tankstation en Z.4 Broekooi.

Bij de start van de werken is gebleken dat de verkeerssituatie in de werfzone heel moeilijk is. Door de vele vrachtwagens die het distributiecentrum van Delhaize uitrijden, werd de wachtrij in Broekooi zo lang dat de file “terugsloeg” op de zijstraat (Breker) iets verder en op de N9 zelf. Daardoor stond er file tot aan de Brusselse ring.

Fase 2: het herstellen van de asfaltstrook ter hoogte van de uitrit Broekooi wordt door de slechte weersomstandigheden uitgesteld naar een latere datum.

Men kan opnieuw de industriezone in- en uitrijden via Broekooi. Breker is afgesloten.

Tijdelijke werflichten aan kruispunt voorlopig behouden 

De verkeerslichten aan het kruispunt van de Brusselsesteenweg met Broekooi werden tijdens de werken vervangen door tijdelijke werflichten. Die tijdelijke werflichten blijven voorlopig staan omdat Wegen en Verkeer de komende weken bekijkt of er een aangepaste verkeerslichtenregeling nodig is om de verkeersstromen in en uit Broekooi vlotter te laten verlopen.

Gepubliceerd op vrijdag 5 november 2021 14.08 u.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be