Gratis klimplant

Kies voor 15 augustus jouw plant* en draag zo je steentje bij aan het klimaat en de biodiversiteit! Je zal je klimplant in het najaar kunnen ophalen op een (nog te bepalen) zaterdag in het containerpark van Asse.

Wij bekostigen enkel de klimplant; een eventuele klimhulp, aanplant en onderhoud is op eigen kosten. Geen redenen meer om te twijfelen en dus te beginnen planten! (*zolang de voorraad strekt, 1 plant per woning tenzij je meerdere planten kan motiveren.)

Grenst jouw gevel aan het openbaar domein? Dan kan je ook op onze steun rekenen voor een geveltuin: we verwerken je aanvraag, nemen de stoeptegel weg en plaatsen een plantvak.

Ik bestel een klimplant

Groenadviseur 3Wplus

Je kan steeds beroep doen op de groenadviseur, die je gratis uitleg geeft over de aanplant van een groene gevel, de keuze van de beplanting en de effectieve realisatie. Ook voor vragen over groendaken en ontharding kan je bij haar terecht. Stel je kandidaat en neem contact op met groenadviseur Annelore Michiels, annelore.michiels@3wplus.be, M 0499 71 66 18.

Tips voor de perfecte gevelplant

Denk bij je verdere keuze van gevelplant aan volgende zaken:

  • De oriëntatie van je gevel en hoeveel zon die per dag krijgt.
  • Een klimplant op klimhulp bespaart onderhoud: minder wegsnoeien rond ramen, deuren en burengevels. De aankoop van een klimhulp is uiteraard een extra kost.
  • Een bladhoudende plant blijft groen in de winter, waar een bladverliezende plant voor meer onderhoud zorgt in de herfst bij het vallen van de bladeren.
  • Een snelgroeiende klimplant moet je vaker snoeien dan een traaggroeiende.
  • Plaats enkel een klimplant op een reeds ge├»soleerde muur; het plaatsen van buitenisolatie is achteraf niet meer mogelijk.
  • Welke plantkenmerken zijn belangrijk voor jou? Zo zijn er planten met mooie bloemen, met eetbare bessen of met opvallende kleurschakeringen.
Gepubliceerd op dinsdag 31 mei 2022 14.50 u.

Gerelateerde producten

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be