Kom mee een bos aanplanten op 14 december

Het gemeentebestuur organiseert een bosaanplanting nabij Putberg. Je bent welkomt om mee te planten op zaterdag 14 december van 09.30 tot 12.00 uur.

De aanplant kadert in de aanleg van de 'Groene Rand Asse'. De gemeente en haar partners werken hiermee een (recreatief) groengebied uit op wandel- en fietsafstand van de woonkernen in de gemeente en dit in drie deelgebieden: Wolfrot, Putberg en Boekfos.

Het toekomstig bos ligt in de Broekebeekvallei (deelgebied Putberg), langs het wandelpad van de Kruisborrewandeling en sluit aan op de bestaande bossen. Het duurzaam bosbeheer en de bijhorende C02-opname door de bomen draagt bij aan het gemeentelijk klimaatactieplan. We voorzien hier ook een rustplek met zitbank.

In totaal planten we 700 bosplantgoed bomen aan (o.a. zomereik, winterlinde, boskers) en meer dan 200 plantsoenstukken voor de bosranden met soorten zoals meidoorn, sleedoorn, rode kornoelje, veldesdoorn en hazelaar.

Pro Natura graaft de plantgaten, een spade is dus niet nodig. Voorzie wel werkhandschoenen en laarzen. Breng je familie en vrienden mee en draag zo je boompje bij aan dit nieuw bos. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Afspraak: zaterdag 14 december, om 09.30 uur aan restaurant Eenhoorn, waar parkeerplaats is voor fietsen en auto’s.

We sluiten af met een drankje.

Deze boomplantactie gaat uit van het gemeentebestuur in samenwerking met Pro Natura, Regionaal Landschap Brabantse Kouters, Provinciaal Steunpunt Bos, Agentschap Natuur en Bos en Natuurpunt.

Gepubliceerd op maandag 14 oktober 2019 13.50 u.

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be