Kunstencampus met nieuwe kunstenacademie

Tegenover het Gemeenteplein bouwt de gemeente de nieuwe kunstenacademie. Maar liefst 2000 leerlingen uit het kunstonderwijs worden er binnenkort samengebracht. De voormalige CLB-gebouwen en kinderkribbe, naast de Zwartzusterskapel, zijn afgebroken en in de plaats komt een gloednieuw gebouw. Gelegen naast de bibliotheek en het cultureel centrum worden zo alle culturele functies centraal gebundeld.

Kloppend hart

De nieuwe kunstenacademie wordt het kloppende hart van ons culturele leven, nauw verbonden met de bibliotheek, het cultuurcentrum en het levendige centrum van Asse. Een ontmoetingsplek voor jong en oud, voor kunst met alle K’s. Een bruisende plek die muziek uitademt, waar de artistieke sfeer doorheen danst en waar theater tot leven komt. Maar evengoed een plek waar Assenaren samenkomen voor een etentje of een expo van de leerlingen beeldende kunsten.

We brengen alle afdelingen van KunstAs, die momenteel verspreid zitten over verschillende sites in Asse (Neerstraat, Mollestraat, Zwartzusterskapel, enkele turnzalen van scholen, ...), samen in één energievriendelijk en duurzaam gebouw.

Naast de kunstenacademie vindt ook Harmonie Sint-Cecilia haar nieuwe thuis op de site. Daarnaast komt op het gelijkvloers een zaal uitgerust voor eetfestijnen van de Assese verenigingen.

Start werken

De aannemer ARTES-Roegiers ging op 18 september 2023 van start met de bouwwerken. Voorafgaand werd de werfinstallatie (werfkeet en werfafsluiting) geplaatst.

Het voetpad in de Spiegelstraat aan de zijde van de bouwput is om veiligheidsredenen afgesloten.

Het werfverkeer betreedt de werf steeds langs de Spiegelstraat. De werf verlaten gebeurt langs Huinegem via de parking van het cultuurcentrum, tenzij er voorstellingen in het cultuurcentrum plaatsvinden. Dan verlaat het werfverkeer de werf via de Spiegelstraat. Ter hoogte van de werftoegang heffen we 4 parkeerplaatsen langs de Spiegelstraat op om een veilige toegang tot de werf te verzekeren.

Video: ontwerp van het nieuwe gebouw van KunstAs, academie voor muziek, woord, dans en beeld.

Onderstaande video is gebaseerd op het voorontwerp. Intussen zijn er reeds een aantal wijzigingen doorgevoerd aan het ontwerp.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be