Kunstencampus met nieuwe kunstenacademie

Tegenover het Gemeenteplein plant de gemeente tegen 2024 de bouw van de nieuwe kunstenacademie: 2000 leerlingen worden er samengebracht! De voormalige CLB-gebouwen en kinderkribbe, gelegen naast de Zwartzusterskapel, worden afgebroken en in de plaats komt een gloednieuw gebouw. Gelegen naast de bibliotheek en het cultureel centrum worden zo alle culturele functies centraal gebundeld.

De nieuwe kunstenacademie wordt het kloppende hart van ons culturele leven, nauw verbonden met de bibliotheek, het cultuurcentrum en het levendige centrum van Asse. Een ontmoetingsplek voor jong en oud, voor kunst met alle K’s. Een bruisende plek die muziek uitademt, waar de artistieke sfeer doorheen danst en waar theater tot leven komt. Maar evengoed een plek waar Assenaren samenkomen voor een etentje of een expo van de leerlingen beeldende kunsten.

Alle afdelingen van KunstAs die verspreid zitten over verschillende sites in Asse (Neerstraat, containers Asphaltcosite, Zwartzusterskapel, enkele turnzalen van scholen,..) worden samengebracht in één energievriendelijk en duurzaam gebouw.

Naast de kunstenacademie vindt ook Harmonie Sint-Cecilia haar nieuwe thuis op de site. Daarnaast komt op het gelijkvloers een zaal uitgerust voor eetfestijnen van de Assese verenigingen.

Video: ontwerp van het nieuwe gebouw van KunstAs, academie voor muziek, woord, dans en beeld.

Onderstaande video is gebaseerd op het voorontwerp. Intussen zijn er reeds een aantal wijzigingen doorgevoerd aan het ontwerp.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be