Kwartetspel ‘Op vajozje’

Wat neem jij mee op reis? Met het kwartetspel ‘op vajozje’ krijg je niet alleen een handige paklijst maar ook een basiscursus Asses.

Dit zijn de spelregels:

  1. De kaarten worden geschud en onder de spelers verdeeld. Het is mogelijk dat sommige spelers een kaart meer krijgen.

  2. Een speler begint en vraagt aan een willekeurige andere speler een kaart van hetzelfde kwartet.

    Voorbeeld: Mag ik van ‘Lies’ uit het kwartet ‘Camping’ de ‘Tint (tent)’.Als Lies deze kaart heeft, moet ze die afgeven en mag de vragende speler verder spelen. Als Lies deze kaart niet heeft, is het haar beurt om aan een medespeler een kaart te vragen.
  3. Wie een bepaalde kaart vraagt, moet minstens een kaart uit dat kwartet bezitten.

  4. Je mag je medespelers misleiden door een kaart te vragen die je zelf al hebt, maar dat kost je wel een beurt. Het is vooral zaak om te onthouden wie van welk kwartet een kaart heeft.

  5. Wie vier kaarten van een kwartet heeft, maakt dit bekend en legt het kwartet op tafel. Wie op het eind van het spel (als niemand meer losse kaarten heeft) de meeste kwartetten heeft, is de winnaar.

Spelen met 2?

Als het spel met twee spelers wordt gespeeld, is een pot nodig. Beide spelers krijgen een aantal kaarten, de rest gaat in de pot.

Als een speler een kaart vraagt die de ander niet heeft, mag hij een kaart uit de pot halen en is de ander aan de beurt.

Klaar om nog meer woorden te leren? Raadpleeg het woordenboek van het Asses.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be