Laat het zoemen met bloemen ...

... met een gratis pakje bloemenzaad!

Een gazon in de tuin heeft veel voordelen: het levert een ideaal speelterrein op en je hebt plaats om te tafelen in de zomer. Voeg hier een stukje bloemenakker aan toe en je krijgt mooie kleuren in de tuin. Bovendien zorgt deze grotere diversiteit aan planten ervoor dat ook vlinders zich in je tuin welkom voelen.

Haal vanaf 1 april een pakje bloemenakkerzaad af aan de infobalie in het gemeentehuis. Dit volstaat voor het inzaaien van een bloemenakker van 3 a` 5 m2 met heel wat inheemse bloemen zoals korenbloem, wilde ridderspoor, gele ganzenbloem, kamille, klaproos, nachtkoekoeksbloem, ... Zaai de bloemenzaden in de lente.

Week van de bij

Wist je dat minstens 75 % van de voedingsgewassen afhankelijk is van bestuiving door insecten? De bijenpopulatie doet het echter niet zo goed. Dat is vooral te wijten aan het gebruik van pesticiden. In 2013 haalde meer dan 34 % van alle bijenvolkeren in Europa de lente niet

Een goede keuze van voedzame kruiden, struiken en bomen in jouw tuin of op jouw vensterbank zorgt er mee voor dat de bijen voldoende en gezond voedsel vinden. Op www.weekvandebij.be vind je heel wat tips.

Gepubliceerd op vrijdag 29 maart 2019 13.48 u.

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be