Laat je vaccineren

Waarom je laten vaccineren?

Door het vaccin maakt je lichaam antistoffen aan. Die stoffen helpen om tegen de deeltjes van het virus te vechten. Kom je later in contact met het virus? Dan beschermen de antistoffen jou.

Het vaccin beschermt niet alleen jezelf, maar ook de mensen in je omgeving. Het coronavirus is gevaarlijk voor o.a. mensen ouder dan 65 jaar of personen die aan bepaalde aandoeningen leiden. Als meer dan 70% van alle mensen in België zich laat vaccineren, kan het virus zich minder snel verspreiden. Dan zijn ook mensen die zich niet kunnen laten vaccineren (bv zwangere vrouwen, kankerpatiënten) beschermd. Dat heet groepsimmuniteit.

De vaccinatie tegen het coronavirus is vrijwillig en gratis voor iedereen.

Blijf ook na vaccinatie de regels respecteren tot er genoeg mensen zijn gevaccineerd. Hou dus 1,5 meter afstand, draag een mondneusmasker en was vaak je handen.

Lees er meer over op de website info-coronavirus.be.

Soorten vaccins

Er zijn verschillende soorten coronavaccins. Elke soort werkt door op een andere manier een antwoord van het immuunsysteem op te wekken. Hoe werken de vaccins precies?

Vragen en antwoorden over de vaccins tegen COVID-19

Wat na je vaccinatie?

Bekijk de folder met beknopte info over je eerste en tweede afspraak en de mogelijke bijwerkingen van het vaccin.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over vaccineren

Helder uitgelegd

In onderstaande video geeft professor Isabel Leroux-Roels, vaccinatiespecialist van het UZ Gent, een helder antwoord op veelgestelde vragen. Want het virus verslaan, dat doen we samen, of niet, door ons allemaal te laten vaccineren. Zit je na het bekijken van de video nog met vragen, surf dan naar www.laatjevaccineren.be.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be