Laatste fase herinrichting Brusselsesteenweg tussen Vaal en Langestraat

We zitten momenteel in de vierde en laatste fase van de werken. Het gaat in deze fase om de laatste 500 meter, nl. de N9 tussen Stevensveld en Vaal. Als alles vlot verloopt, duurt deze fase tot juni 2023. Daarna is de herinrichting van de Brusselsesteenweg helemaal klaar.

Update 25 oktober

Op woensdag 26 oktober betonneert de aannemer binnen de werfzone de borduren en kantstroken op de N9. Op donderdag 27 of vrijdag 28 oktober wordt de onderlaag in asfalt geplaatst.

De woningen blijven te voet toegankelijk, de aannemer vraagt wel om niet op het vers gegoten beton te stappen of te rijden. Dit om schade en vertragingen van de werken te vermijden. Er zijn loopbrugjes voorzien om de 50 meter.

De handelszaken en het woonzorgcentrum zijn na voldoende uitharding van het beton opnieuw toegankelijk via rijplaten. Deze rijplaten worden vrijdag na het asfalteren geplaatst. Aan de site van supermarkt Delhaize wordt meteen na het betonneren een rijplaat over het beton geplaatst, aan de tijdelijke inrit aan de rechterkant.

Tijdens de herfstvakantie, van 29 oktober tot en met 6 november, is er geen activiteit op de werf. Vanaf 7 november begint de aannemer met de fundering van het fiets- en voetpad. Aansluitend wordt het fietspad gebetonneerd en het voetpad in klinkers geplaatst.

Update 24 oktober

De rioleringswerken en de huisaansluitingen tussen Stevensveld en Vaal, aan de kant met de oneven huisnummers, zijn afgewerkt. De aannemer kan nu met de eigenlijke wegopbouw starten. In de komende weken legt de aannemer een nieuwe fundering, greppel en boordsteen aan. Naar alle waarschijnlijkheid starten eind november/begin december de werken aan de andere weghelft.

Fietsers

 • Fietsers volgen in beide richtingen de omleiding via Kruiskouter, Groeningekouter en de fietssnelweg naast de spoorweg.
 • Op deze route geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u voor het autoverkeer.
 • Op de Brusselsesteenweg, tussen huisnummer 158 en de tijdelijke oversteekplaats aan Stevensveld, staan er nu betonnen veiligheidsstootbanden (geen alleenstaande betonblokken want die kunnen bij een aanrijding wegvliegen). Dit zorgt voor een veilige(re) bufferzone tussen gemotoriseerd verkeer en de actievere weggebruikers.

Doorgaand autoverkeer

 • Enkel verkeer richting Zellik/Brussel kan de Brusselsesteenweg gebruiken en langs de werfzone rijden. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u.
 • Doorgaand verkeer vanuit Zellik/Brussel moet een omleiding volgen via de E40 naar het op- en afrittencomplex van Ternat (nr. 20), om via de Edingsesteenweg (N285) naar Asse te rijden.

Lokaal autoverkeer

 • De omleiding voor lokaal verkeer richting Asse verloopt via Keesdal, Lindendries en Vaal. Deze route is enkelrichting en verboden voor vrachtverkeer zwaarder dan 3,5 ton. Enkel het stuk Vaal tussen de Brusselsesteenweg en Lindendries blijft dubbelrichting.
 • Kruiskouter (noordkant) en Keesdal gaan opnieuw open voor verkeer.
 • Kruiskouter (zuidkant) gaat ook opnieuw open, met uitzondering van de dag dat de nieuwe asfaltlaag wordt aangelegd.
 • Bergveld wordt afgesloten.
 • In het gedeelte van Petrus Ascanusstraat tussen Bergestraat en Brusselsesteenweg geldt opnieuw enkelrichtingsverkeer in de richting van de Brusselsesteenweg (verplicht rechtsaf naar Zellik).
 • Ten Berg is opnieuw bereikbaar via Kruiskouter.
 • Stevensveld is opnieuw open voor verkeer. Je kan Stevensveld vanop de Brusselsesteenweg inrijden (enkel vanuit de richting van Zellik) en uitrijden via de Heilig Hartlaan.
 • Op alle lokale omleidingswegen geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u.

Openbaar vervoer

 • De bussen van lijnen 213, 214, 215 en 216 volgen een omleiding tijdens de werken. Op de website van De Lijn  vind je actuele informatie over de hinder. Automatisch op de hoogte blijven? Je kan je op de website van De Lijn ook inschrijven op een nieuwsbrief met actuele informatie.

Openbare verlichting tussen Stevensveld en Bergveld opnieuw in gebruik

Tijdens de herfstvakantie, van 31 oktober tot 6 november, werkt aannemer Stadsbader niet. Een andere aannemer maakt daarvan gebruik om de openbare verlichtingspalen tussen Stevensveld en Bergveld terug te plaatsen. Nadien zal opnieuw alle openbare verlichting in de zone tussen Stevensveld en Vaal werken. In tussentijd staat er tijdelijke verlichting die ‘s ochtends en ‘s avonds wordt aangezet, maar ‘s nachts wordt gedoofd.

Meer info

Gepubliceerd op vrijdag 5 augustus 2022 10 u.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be