Lancering centraal inschrijvingsregister uitgesteld naar 18 maart

De Vlaamse overheid besliste twee weken voor het centraal inschrijvingsregister (CIR) gelanceerd zou worden om de lancering ervan uit te stellen. Normaliter zou dit digitale platform op 2 januari 2024 van start gaan. De nieuwe datum waarop het CIR gelanceerd zal worden, is maandag 18 maart 2024.

Vanaf die dag kan je je als kandidaat-huurder enkel nog online inschrijven als je een sociale woning wilt huren bij een woonmaatschappij in Vlaanderen. Je kan vanaf dan jouw inschrijvingsdossier zelf volledig online opstarten, digitaal en veilig.

Vervolgens wordt er gecheckt of de kandidaat aan alle voorwaarden voldoet. Als dat in orde is en alle informatie gekend is, ben je officieel ingeschreven als kandidaat-huurder. Vanaf het moment dat je ingeschreven bent, kan je zelf jouw persoonlijke gegevens aanpassen en jouw plaats op de wachtlijst zien.

Al ingeschreven voor een sociale woning? Ook jouw dossier bekijken en aanpassen, kan vanaf 18 maart online.

Woonmaatschappij Providentia

De gemeente Asse behoort tot het gebied van de woonmaatschappij Providentia. Daar kan je je kandidaat stellen voor het huren van een sociale woning in het werkingsgebied Halle-
Vilvoorde Midden. Het werkingsgebied Halle/Vilvoorde-Midden omvat 14 gemeenten: Affligem, Asse, Bever, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Liedekerke, Merchtem, Opwijk,Roosdaal, Ternat en Wemmel. Via het centraal inschrijvingsregister kan je je meteen kandidaat stellen voor meerdere woonmaatschappijen in het werkingsgebied.

Waar kunnen kandidaat-huurders hulp krijgen om hun dossier in te dienen?

Kandidaat-huurders kunnen voor hulp terecht bij de dienst Wonen van het OCMW of bij het woonloket in het gemeentehuis. Je kan ook rechtstreeks contact nemen met Providentia.

Info

Gepubliceerd op woensdag 27 december 2023 9 u.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be