Maart is fietsdiefstalpreventiemaand bij politiezone AMOW

Tijdens de maand maart besteden we extra aandacht aan fietsdiefstalpreventie

We geven je tips om fietsdiefstal te voorkomen en roepen op om altijd de politie te bellen bij verdachte situaties. Hou zeker rekening met volgende vuistregels als je je fiets ergens stalt:

  • Zet je fiets steeds slotvast! Probeer minstens 2 verschillende types sloten te gebruiken. Bij voorkeur ga je voor een combinatie van een beugelslot uit gehard staal en een ringslot.
  • Bevestig het kader en een wiel aan een niet-verplaatsbaar voorwerp.
  • Plaats je fiets op een veilige, verlichte en zichtbare plaats.
  • Laat geen verwijderbare onderdelen, accessoires of waardevolle spullen op je fiets achter.

Tijdens onze fietsdiefstalpreventiemaand zullen de gemeenschapswachten ook regelmatig controles uitvoeren om na te kijken of fietsen slotvast achtergelaten worden door de eigenaars.

Als dit niet het geval is, hangen ze een flyer aan de fiets om de eigenaar aan te moedigen om de fiets in de toekomst wel steeds slotvast in de fietsstallingen te plaatsen.

Heb jij je fiets al laten graveren?

Het loont zeker de moeite om je fiets te laten graveren door de lokale politie, op basis van jouw uniek rijksregisternummer. De gravure maakt de tweewieler minder aantrekkelijk voor dieven en bovendien kunnen we zo de fiets bij diefstal eenvoudiger terugbezorgen. Bij een fietsgravering wordt jouw uniek rijksregisternummer aangebracht op je fietsframe. We gebruiken hiervoor een label dat zeer moeilijk te verwijderen is.

Je kan je fiets gratis laten markeren. Hiervoor kan je terecht bij de dienst preventie van politiezone AMOW. Maak een afspraak via het T 02 456 08 81 of via e-mail: sandra.vanderkelen@police.belgium.eu / dorien.denijs@police.belgium.eu

Tijdens de maand maart maken we het voor jou nog eenvoudiger dankzij onze fietsgraveeracties. Deze vinden plaats op:

  • dinsdag 12/03/2019: station Asse, van 16.00 uur tot 18.30 uur
  • donderdag 14/03/2019: station Mollem, van 16.00 uur tot 18.30 uur
  • dinsdag 19/03/2019: markt Asse, van 10.00 uur tot 12.00 uur
  • woensdag 20/03/2019: station Zellik, van 12.00 uur tot 14.00 uur

Vergeet zeker niet om je identiteitskaart mee te brengen!

Werd je fiets gestolen?

Laat de moed niet zakken en doe steeds aangifte. Dit kan bij de lokale politie of via www.police-on-web.be.

Neem zeker ook eens een kijkje op www.gevondenfietsen.be. Om de kans te vergroten dat ook de niet-gemerkte fietsen terug bij hun eigenaar terechtkomen, plaatsen heel wat politiezones, waaronder ook politiezone AMOW, foto’s van gevonden fietsen op deze website.

Herken je je fiets? Bezorg ons een aankoopbewijs, een bewijs van aangifte van fietsdiefstal of een uitvoerige beschrijving van je fiets en neem je stalen ros opnieuw mee naar huis.

Gepubliceerd op vrijdag 8 maart 2019 13.32 u.

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be