Maatregelen tegen doorgaand vrachtverkeer Kobbegem

Samen met de inwoners van Kobbegem stellen we vast dat te veel vrachtwagenbestuurders de signalisatie negeren. Deze worden wel beboet door het ANPR-systeem (camera’s met automatische nummerplaatherkenning), maar intussen zijn ze wel door een buurt gereden waar ze niet thuis horen.

Dat willen we nu verhinderen door fysiek in te grijpen in het openbaar domein.

Hoogtebegrenzer Langestraat-Mandenmakersstraat

Net voor het inrijden van Kobbegem, tegenover de Mandenmakersstraat, plaatsen we een hoogtebegrenzer om vrachtverkeer duidelijk te maken dat het de Langestraat niet verder kan inrijden. Aanvullend passen we de verkeerssituatie in de Mandenmakersstraat aan om vrachtverkeer via de industriezone Broekooi terug te leiden naar de N9 en de Ring. Dit om te voorkomen dat het schade aanricht in een poging om daar rechtsomkeer te maken.

Enkelrichting Mandenmakersstraat

In de Mandenmakersstraat voeren we enkelrichting in en de knip zal worden opgegeven om vrachtverkeer naar de industriezone Broekooi mogelijk te maken.

Om te voorkomen dat vrachtwagens toch nog trachten naar Kobbegem te rijden via Driehuizen of Sint Goriksstraat, wordt het eerste kruispunt versmald en Torenhof afgesloten t.h.v. de Mandenmakersstraat. Driehuizen kan men wel nog in, maar uitrijden richting Kobbegem gebeurt beter via de Langestraat om niet geconfronteerd te worden met een vrachtwagen die naar Broekooi wil. Verkeer van en naar de Sint Goriksstraat gaat ook beter via de Langestraat.

Wie mag wel nog richting centrum Kobbegem?

Lokale leveringen in Kobbegem, alsook de bussen van De Lijn, mogen wel nog richting het centrum van Kobbegem. Ook de hulpdiensten hebben steeds een vrije doorgang. De circulatie voor personenwagens blijft dezelfde. Zij kunnen nog steeds het centrum van Kobbegem, en dus de handelszaken, bereiken.

Gepubliceerd op maandag 1 februari 2021 10.26 u.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be