Mijn VerbouwLening

Via Mijn VerbouwLening is het mogelijk om vanaf 1 september 60.000 euro renteloos te lenen voor allerlei renovatiewerken aan je woning. Het aanvraagformulier is beschikbaar via de website van Energiehuis 3Wplus.

Om renoveren aantrekkelijker en haalbaarder te maken, heeft Vlaanderen de Mijn VerbouwLening in het leven geroepen. Het is mogelijk om tot 60.000 euro te lenen aan een rente van 0 procent, en dit met een maximale afbetalingstermijn van 25 jaar.

Voor welke werken?

De Mijn VerbouwLening geldt voor een brede waaier van werken zoals de renovatie van je dak, buitenmuren, buitenschrijnwerk, vloeren en funderingen. Ook binnenrenovatie en het vernieuwen van elektriciteit en sanitair komt in aanmerking. Investeren in een warmtepomp, een warmtepompboiler en een zonneboiler is ook mogelijk via de Mijn VerbouwLening.

Voor wie?

Voor de Mijn VerbouwLening wordt gekeken naar het inkomen. Voor een alleenstaande mag het bedrag niet hoger dan 46.170 euro liggen. Voor een alleenstaande met 1 persoon ten laste of koppel zonder persoon ten laste gaat het om 65.960 euro. Per persoon extra ten laste wordt het bedrag met 3.700 euro verhoogd.

Ook verhuurders kunnen de Mijn VerbouwLening aanvragen, maar wel enkel als ze hun woning verhuren via een sociaal verhuurkantoor of als ze minstens 9 jaar een korting geven op de huurprijs. De huurprijs mag ook niet meer dan 1.000 euro bedragen.

Procedure

De Mijn VerbouwLening is enkel aan te vragen via het Energiehuis 3Wplus. Je vult het aanvraagformulier in en verzendt het via e-mail (energie@3Wplus.be) of post (Energiehuis 3Wplus, Z.5 Mollem 250, 1730 Asse). De ingediende dossiers worden behandeld volgens aanvraagdatum.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be