Milieu

ECO-tuinieren

Doelgroep: Van 6 tot 12 jaar
Aantal spelers: 2 tot 12 spelers
Tijdsduur: Vanaf 50 minuten

Huurprijs: gratis | waarborg: € 15,00

Korte inhoud: Eco-tuinieren is een verzameling van verschillende kleine spelletjes. Sommige spellen zijn varianten op bestaande spellen, zoals 'vier op een rij' of 'ganzenbord'. Andere zijn te gebruiken om te leren, te herhalen, te toetsen. Het is aangeraden dat de begeleiding wat afweet van groenten en tuinieren. Deze spellen kunnen individueel of in kleine groep gespeeld worden en de spelregels zijn zelf te bepalen.

Milieuwerkdoos – Koning Boudewijn Stichting

Doelgroep: Jongeren die op kamp gaan 
Aantal spelers: 3 tot 6 spelers
Tijdsduur: 60 min.

Huurprijs: gratis | waarborg: € 10,00

Korte inhoud: Het spel bevat 21 thema’s: kampplaats en omgeving, daar zit een reukje aan, afval, op tocht, stroomop en stroomaf, kraan open, op het menu, transport, kookpot, vuur, materiaalkoffer, in het bos, knapzak, in het duister, …

Natuurspel – Centrum informatieve spelen

Doelgroep: 7 tot 12 jaar
Aantal spelers: 25 spelers
Tijdsduur: 120 min.

Huurprijs: gratis | waarborg: € 10,00

Korte inhoud: In het bos proberen de spelers zoveel mogelijk puzzelstukken te verzamelen. Daarvoor voeren ze allerlei doe- en zoekopdrachten uit. Ze ruiken aan bladeren, luisteren naar vogels, schudden aan bomen, bootsen het geluid van een kikker na, ... Kortom, het ‘natuurspel’ is een uitdaging voor alle zintuigen!

Pak-je-afval – OVAM

Doelgroep: 6 tot 9 jaar
Aantal spelers: 12 tot 25 spelers
Tijdsduur: 60 tot 180 min

Huurprijs: gratis | waarborg: € 10,00

Korte inhoud: ’Pak-je-afval’ bevat 3 spelvormen die elk op het belang van afvalvoorkoming wijzen. Het eerste spel visualiseert met stoelen het afval van elke Vlaming. Het tweede spel legt de link tussen de levensstijl en de afvalproductie. Het derde spel verstrekt de eerste hulp bij afvalvoorkoming en helpt bij het maken van concrete afspraken.

Rein en Ever en het bos, dat spreekt voor zich

Doelgroep: 6-9 jaar 
Aantal spelers: Zelf te bepalen
Tijdsduur: Zelf te bepalen

Huurprijs: gratis | waarborg: € 5,00

Korte inhoud: Bosbeheerders doen er alles aan om een duurzaam bosbeheer te voeren. Ook de jongste leerlingen van de lagere school willen we aan de hand van dit boeiend boek de kans geven om de veelzijdige wereld van het bos en zijn beheer te leren kennen.

Ten afval!

Doelgroep: 8-14 jaar
Aantal spelers: Zelf te bepalen
Tijdsduur: Zelf te bepalen

Huurprijs: gratis | waarborg: € 5,00

Korte inhoud: Jeugdbewegingen zetten zich graag in om beter te sorteren en te recycleren. Om hen daarbij extra te helpen, creëerde Fost Plus ‘Ten afval!’. Dat is een heuse sorteeractie die bestaat uit een boeiend groepsspel, een brochure, de zogenaamde ‘spelcontainer’ met diverse spelen en materiaal om afval beter te sorteren. Met ‘Ten afval!’ kan je jeugdbeweging echt werk maken van afvalsortering.

Wat is watt? – Centrum informatieve spelen

Doelgroep: Jongeren tussen 10 en 15 jaar
Aantal spelers: 10 tot 30 spelers
Tijdsduur: 60 à 100 min.

Huurprijs: gratis | waarborg: € 10,00

Korte inhoud: Het spel wordt gespeeld in 5 groepen. De bedoeling is door het beantwoorden van vragen over energie en rationeel energieverbruik en het oplossen van opdrachten zoveel mogelijk energie-eenheden (afhankelijk van het niveau) te behalen.

Yggdrasil – VBV

Doelgroep: Jongeren van 6 tot 16 jaar
Aantal spelers: 4 spelers
Tijdsduur: 60 min.

Huurprijs: gratis | waarborg: € 10,00

Korte inhoud: Dit spannend gezelschapsspel neemt de spelers langs een vossenspoor mee doorheen de boeiende wereld van het bos.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be