Nationale actiedag tegen woninginbraken '1 dag niet'

In ons land zijn er dagelijks meer dan 140 inbraken. Hier kunnen we samen iets aan doen! Dit jaar wordt voor de zesde keer op rij de nationale actie '1 dag niet' georganiseerd.

Het doel van deze actie is de burger te sensibiliseren voor het belang van inbraakpreventie en hem aan te zetten om zijn woning beter te beveiligen. Door eenvoudige maatregelen kan je inbrekers afschrikken.

Gedurende de hele week van 14 tot 20 oktober organiseren politiezones, preventiediensten en buurtinformatienetwerken acties om de burger te sensibiliseren.

In Asse organiseert de dienst Preventie van de lokale politie, samen met de gemeenschapswachten volgende sensibiliseringsacties:

Geschenkbon diefstalpreventieadvies

Een ludieke actie om gratis diefstalpreventieadvies aan te vragen.

Speed-diefstalpreventieadvies

In 1 à 2 buurten/wijken met veel inbraken en/of inbraakpogingen gaat de politie van deur tot deur. Ze bekijkt de voorgevel en specifiek de voordeur: is deze inbraakwerend?
De bewoner krijgt een rode of groene kaart in de bus afhankelijk of de voordeur al dan niet voldoet aan een aantal preventie-eisen.

Indien de woning niet voldoet, vermeldt de kaart de mogelijke verbeterpunten en enkele preventietips. Je kan dan contact nemen met de dienst Preventie van de lokale politie voor een volledig diefstalpreventieadvies.

Actie ‘belleke trek’

Toegangscontrole in appartementsgebouwen is zeer belangrijk. Vaak geraken inbrekers voorbij het inkomportaal door op alle bellen van het appartementsgebouw te drukken. Uiteindelijk doet er toch een bewoner de deur open zonder te checken wie er voor de deur staat.

De politie doet 'belleke trek' in appartementsgebouwen en kijkt hoe snel ze binnenraakt. Alle bewoners ontvangen nadien een flyer met inbraakpreventietips én een affiche voor de hal.

Gepubliceerd op woensdag 18 september 2019 9.26 u.

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be