Nederlands oefenen voor volwassenen

Café Combinne

Café Combinne is een interculturele praatgroep waar Nederlands gesproken wordt. Anderstaligen ontmoeten er Nederlandstaligen om te praten over heel diverse dingen: werk, hobby’s, koken, ...

Ken je al een beetje Nederlands? Wil je nog veel oefenen? Kom dan zeker eens naar Café Combinne! Je leert er ook veel nieuwe mensen kennen, en dat is ook als Nederlandstalige interessant!

Koffie, thee en water worden je gratis aangeboden.

Waar en wanneer? 

  • 't Smiske, Gemeenteplein 7, Asse
  • Elke dinsdag van 19.30 tot 21.30 uur
  • Meer info: Avansa Halle-Vilvoorde, T 02 454 54 01, info@avansa-hallevilvoorde.be

Praatgroep Combinne

Wens je liever overdag Nederlands te oefenen? Dan kan je naar Praatgroep Combinne.

Waar en wanneer? 

  • Buurthuis OCMW, Gasthuisstraat 2, Asse (ingang via het Sociaal Huis) 
  • Elke vrijdag van 09.30 tot 11.30 u. 
  • Infopunt Sociaal Huis, T 02 454 19 96, integratie@asse.be

Wens je echt Nederlands te lereninformeer je dan bij het Agentschap Integratie en Inburgering.

Samen inburgeren

Wat is 'Samen inburgeren'?

Misschien heb je tijdens je afgelopen vakantie in Griekenland of Hongarije ondervonden wat een uitdaging het is om enkele woorden van een vreemde taal te leren? Zelfs al volgde je vooraf een intensieve cursus Grieks of Hongaars, dan nog zou je er een hele tijd over doen om de taal te beheersen. En dat is net zo bij mensen die Nederlands leren.

In Asse loopt het project 'Samen Inburgeren' waarbij we duo's vormen. Een groot aantal nieuwe Assenaren staat te wachten op iemand om Nederlands mee te oefenen. De duo's kiezen zelf hoe vaak ze afspreken! Dat maakt het project ook zo flexibel.

Wat doen de duo’s?

In een periode van een half jaar ontmoet je elkaar ongeveer tweewekelijks. Je kiest zelf wanneer je afspreekt en doet een activiteit naar keuze in het Nederlands.

Inburgeringscoach: iets voor jou?

Heb je interesse in andere culturen? Ben je op zoek naar een zinvolle en toffe tijdsbesteding? Wil je iemand op weg helpen die nieuw in Asse is komen wonen? Kan je je ongeveer 2 keer per maand vrijmaken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Je vormt een duo 'inburgeraar - inburgeringscoach'. Je doet samen activiteiten, je leert elkaar kennen en praat samen Nederlands. Af en toe worden er ook groepsactiviteiten voor alle duo's georganiseerd. Meer info

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be