Nieuwe Kinder- en Jeugdjury

Is jouw zoon of dochter dol op lezen en zit hij/zij in het 1ste, 2de, 3de of 4de leerjaar? Dan is je kind de geknipte kandidaat voor de Kinder- en Jeugdjury. Voor beide leesgroepen (1ste-2de leerjaar en 3de-4de leerjaar) zijn er nog 2 plaatsen vrij. Inschrijven kan tot 30 september.

De Kinder- en Jeugdjury is een project van ‘Iedereen leest’ voor jeugdige boekenwurmen.

Wie lid wordt, leest tijdens het schooljaar 8 recente boeken. We spreken vervolgens 4 keer af in de bib. Onder begeleiding wordt tijdens elke bijeenkomst over 2 boeken gesproken. Leesplezier, ontdekking en interactie staan centraal. Tenslotte stel je een top 3 voor dit boekenjaar op.

Op het einde worden in heel Vlaanderen de stemmen van alle KJV-leden samengeteld. Zo weten we welke boeken per leeftijdsgroep worden bekroond.

De KJV is een ontdekkingstocht: de kinderen lezen boeken die zij zelf niet zouden uitkiezen en juist daardoor verbreden ze hun horizon. Van alles eens proeven, dat is het fijnste.

Alleen voor kinderen van 6 tot 10 jaar?
In Asse hebben we dit schooljaar twee KJV-groepen:
Groep 1: 6 tot 8 jaar (1ste en 2de leerjaar)
Groep 2: 8 tot 10 jaar (3de en 4de leerjaar)

Is er geen KJV-leesgroep voor de leeftijd van jouw zoon of dochter, maar leest hij of zij graag van thuis uit mee? Dat kan! KJV werkt immers ook met een internetjury. Meer info op www.kjv.be

Inschrijven
Inschrijven kan tot 30 september aan de balie van de bib, telefonisch T 02 452 56 34 of via mail aan bibliotheek@asse.be.

Vermeld zeker naam, adres, geboortedatum en leerjaar. KJV-leden moeten een eigen bibliotheekkaart hebben. Als je nog geen bibliotheekkaart hebt, kan je dit gratis laten aanmaken in de bib.

Het startschot wordt gegeven op zaterdag 19 oktober om 16.00 uur. De ingeschreven kinderen én hun ouders zijn dan welkom voor een infomoment in de polyvalente zaal.

De volgende bijeenkomsten vinden plaats op zaterdag 16 november, 18 januari, 15 februari en 25 april telkens van 16.00 tot 17.00 uur. Het is belangrijk dat je steeds aanwezig kan zijn.

Gepubliceerd op woensdag 11 september 2019 9.01 u.

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be