Update: vernieuwen fietspaden Edingsesteenweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 3 augustus de 2de fase van de heraanleg van de fietspaden langs de Edingsesteenweg (N285). In deze fase wordt het fietspad richting Ternat aangepakt. Verkeer vanuit Ternat zal via de Essenestraat omgeleid worden. Verkeer vanuit Asse blijft mogelijk.

De fietspaden langs de Edingsesteenweg tussen Asse en Ternat zijn nu aangelegd in klinkers. Deze worden vervangen door fietspaden in rode asfalt. Dit zal de veiligheid en het rijcomfort van de fietsers verhogen. Ook de boordstenen van het fietspad worden vernieuwd, zodat het fietspad beter afgeschermd is van de rijweg.

De werken gebeuren in twee fases om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken. De eerste fase, het herstel van het fietspad en de aanleg van nieuwe boordstenen in de rijrichting van Asse, is reeds achter de rug. 

Wat betekenen de werken voor het verkeer?

Autoverkeer

In de tweede fase wordt vanaf 3 augustus de Edingsesteenweg afgesloten voor het autoverkeer komende van Ternat richting Asse. Het verkeer en ook De Lijn wordt omgeleid via de Essenestraat, Ternatsestraat, Fooststraat, Koudenberg, Brusselbaan, Gentsesteenweg, Nerviërsstraat om zo het centrum van Asse te bereiken.

Het verkeer vanuit Asse richting Ternat kan wel gebruik maken van de Edingsesteenweg.

Over de volledige werkzone geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u.

Voor het zwaar verkeer wordt een omleiding voorzien via E19 en de gewestwegen N8, N28, N45 en N9 (via Dilbeek - Ninove - Aalst richting Asse).

Fietsers

Voor de fietsers wordt een omleiding voorzien via Louwijn, Moretteweg, Heedstraat, Kespier, Beekstraat, Asbeekstraat, Putberg en Koensborre. Op deze omleiding wordt eveneens een snelheidsbeperking van 30 km/u ingevoerd.

Fietsers die vanuit Asse richting Ternat rijden, kunnen wel gebruik maken de Edingsesteenweg.

Meer informatie op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Gepubliceerd op donderdag 30 juli 2020 10.39 u.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be