Vernieuwen fietspaden Edingsesteenweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 2 juni met werken aan de fietspaden langs de Edingsesteenweg (N285) tussen de rotonde met de Industrielaan en de zijstraten Rampelberg en Muurveld (ter hoogte van middenschool Vijverbeek). De werken eindigen volgens de planning midden juli.

De fietspaden langs de Edingsesteenweg tussen Asse en Ternat zijn nu aangelegd in klinkers. Deze worden vervangen door fietspaden in rode asfalt. Dit zal de veiligheid en het rijcomfort van de fietsers verhogen. Ook de boordstenen van het fietspad worden vernieuwd, zodat het fietspad beter afgeschermd is van de rijweg.

Werken in verschillende fases 

De werken gebeuren in twee fases van telkens drie weken om de hinder voor het verkeer en omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Eerst worden de fietspaden en de boordstenen aan de kant richting Asse aangepakt. Daarna wordt hetzelfde gedaan aan de andere kant waar het verkeer richting Ternat rijdt.

Door de werken op te splitsen in twee fases wordt de hinder zoveel mogelijk beperkt.

Wat betekenen de werken voor het verkeer?

Autoverkeer

In een eerste fase wordt vanaf 2 juni de Edingsesteenweg afgesloten voor het autoverkeer komende van Ternat richting Asse. Het verkeer wordt omgeleid via de Essenestraat naar de Brusselbaan/Gentsesteenweg (N9) om zo het centrum van Asse te bereiken.

Het verkeer vanuit Asse richting Ternat kan wel gebruik maken van de Edingsesteenweg.

Fietsers

Voor het fietsverkeer richting Asse wordt een omleiding voorzien via Asbeek. Fietsers die vanuit Asse richting Ternat rijden, kunnen wel gebruik maken de Edingsesteenweg.

Meer informatie op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Gepubliceerd op maandag 25 mei 2020 10.39 u.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be