PCR-testen na 1 juli 2021

De PCR-test (polymerase chain reaction-test) is een test om aan te tonen of je op dat moment besmet bent met het coronavirus.

De meeste Europese landen vragen een geldige negatieve PCR-test voor iemand het land binnen mag. Opgelet: per land gelden mogelijk andere voorwaarden. Raadpleeg hiervoor de website van de FOD Buitenlandse Zaken.

  • Vanaf 1 juli kan iedereen zelf een code aanmaken voor een test via de personal health viewer op mijngezondheid.be. Met die code kan een burger vervolgens een afspraak worden gemaakt in een testcentrum. Ook voor kinderen die op hetzelfde adres wonen kunnen ouders op die manier een code aanmaken.
  • De afnamepunten zijn online terug te vinden, zowel van de reguliere test- en triagecentra als van andere plaatsen zoals ziekenhuizen of labo’s waar mensen terecht kunnen voor een PCR-test.
  • De resultaten van de analyse zijn voor de burger ook beschikbaar mijngezondheid.be.
  • Testen om een vertrek op reis mogelijk te maken zijn betalend en dus ten laste van de reiziger. Testen bij een terugkeer uit een rode zone blijven terugbetaald. De burger krijgt een activatiecode na het invullen van een Passagier Lokalisatie Formulier (PLF).
  • Vanaf 1 juli kan iedere Belg die nog niet (volledig) gevaccineerd is 2 keer een gratis test laten afnemen. De speciale code (10 dagen geldig) kan aangevraagd worden via de personal health viewer op mijngezondheid.be. Die code dient om een afspraak te maken in een testcentrum.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be