Regenwatercoach (volzet)

Denk je eraan om een regenwaterput te plaatsen? Doe beroep op de regenwatercoach!

Meer en meer worden we geconfronteerd met langere periodes van droogte (en hittegolven) gevolgd door intensere neerslagperiodes. Om langere periodes van droogte te overbruggen, stimuleren we inwoners om regenwater zoveel mogelijk op eigen terrein op te slaan en te gebruiken. Daarom bieden voor het tweede jaar op rij de groepsaankoop regenwatertonnen aan. Bijkomend kan je beroep doen een regenwatercoach.

Wat?

Heb je de intentie om een ondergrondse regenwaterput te plaatsen of overweeg je om een infiltratiesysteem te voorzien, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Nodig dan de regenwatercoach uit. De regenwatercoach komt ter plaatse en bekijkt samen met jou hoe je op een vlotte manier de nodige werken kan uitvoeren. De coach helpt je bij het bepalen van de grootte van je installatie, geeft info over types pompen en filters, maakt een schets en raming op van de uit te voeren werken, kan je aannemers aanraden, …

Toilet doorspoelen, tuin besproeien en auto wassen

Met regenwater kan je de wasmachine laten draaien, het toilet doorspoelen, de tuin sproeien, het terras poetsen of de auto wassen. Vaak gebruiken we gewoon leidingwater om die klussen te doen: gemiddeld komt dat op 120 liter drinkwater per persoon per dag. En in warmere periodes stijgt dit zelfs naar 150 liter per persoon per dag. De installatie van een eigen regenwaterput kan in dit verband water en centjes besparen. En het klimaat vaart er wel bij.

Inschrijven

In 2023 konden 10 Assenaren gratis beroep doen op de diensten van de regenwatercoach.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be