Registratieformulier horeca

Privacystichting Ministry of Privacy ontwikkelde in opdracht van Horeca Vlaanderen en onder impuls van privacyminister Philippe De Backer een registratieformulier voor de horeca.

Het formulier bevat alle noodzakelijke informatie over de gegevensverwerking zoals bewaartermijn, verwerkingsgrond, enz. Op deze manier zijn horeca-uitbaters volledig juridisch gedekt.

Om de registratie in kader van COVID-19 bij een bezoek aan de horeca vlot en privacyvriendelijk te laten verlopen, kan je als horeca-uitbater hier het formulier downloaden van de FOD Economie.

De bewaartermijn van deze registratieformulieren is 14 dagen. De gegevens mogen dus niet langer bijgehouden worden dan deze termijn. De gegevens mogen door de horeca-uitbaters ook voor geen enkel ander doeleinde worden gebruikt. Enkel het invullen van e-mailadres of telefoonnummer is in principe verplicht.

Volgende werkwijze wordt aangeraden voor de vernietiging van de gegevens: de horeca-uitbaters houden alle formulieren van een bepaalde datum bij in een gesloten envelop waarop de desbetreffende datum geschreven staat. De envelop wordt bij voorkeur verzegeld met plakband en de handtekening van de verantwoordelijke voor die dag op de plakrand. Elke dag wordt de envelop van twee weken voordien vernietigd. Andere werkwijzen om te garanderen dat de info na 14 dagen vernietigd wordt, zijn natuurlijk ook mogelijk.

Meer info met o.a. posters en communicatiekits voor horeca-uitbaters kan je hier terugvinden.

Gepubliceerd op dinsdag 28 juli 2020 13.25 u.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be