Registreren als kiezer

Hieronder lees je meer over hoe je je als kiezer registreert voor de verkiezingen voor de gemeente- en provincieraden.

Belg en 18+

  • Ben je Belg, 18+ en woon je in Asse? Dan moet je niets doen. Je naam staat automatisch op de kiezerslijst (tenzij je ontzet bent uit het stemrecht) en je ontvangt een oproepingsbrief.

Niet-Belg en 18+

Ben je niet-Belg, 18+ en woon je in Asse? Dan kan je je laten registreren als kiezer voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dit doe je uiterlijk op 31 juli 2024. Voorgaande registraties blijven geldig voor zover je in België bleef wonen. Je kan niet stemmen voor de provincieraad.

Meer info over de registratie als niet-Belgische kiezer

Online registreren

Dit zijn de papieren documenten die je kan gebruiken voor de registratie als EU-Burger. Deze dien je persoonlijk te bezorgen op het gemeentehuis. De formulieren kan je daar ook afhalen.

Dit zijn de papieren documenten die je kan gebruiken voor de registratie als niet EU-Burger. Deze dien je persoonlijk te bezorgen op het gemeentehuis. De formulieren kan je daar ook afhalen.

Algemeen

Je kan deze registratie controleren via de applicatie Mijn Dossier met behulp van je elektronische identiteits- of verblijfskaart, je pincode en een elektronische kaartlezer, of Itsme.

Opgelet: de registratie voor de gemeenteraadsverkiezingen verschilt van de registratie voor de Europese verkiezingen. Als je de registratie deed voor de Europese verkiezingen, ben je niet automatisch geregistreerd voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be