Ringcafés van Werken aan de Ring (Geannuleerd)

We staan voor een aantal belangrijke maatschappelijke uitdagingen rond milieu, energie, mobiliteit en klimaat. Daarom wordt bij de herinrichting van de Ring resoluut gekozen voor meer ruimte, een vlotte, veilige en multimodale bereikbaarheid en meer leefbaarheid in en rond Brussel.

De toekomst is vlot en veilig

Veilige fietssnelwegen in de hele regio maken van de fiets een goed alternatief voor de auto. Tegelijk wordt er ook volop ingezet op een beter openbaar vervoer. De Ringtrambus verbindt de Rand, de nieuwe Luchthaventram en Sneltram zorgen voor een vlotte verbinding van en naar Brussel. Verschillende Hoppinpunten zorgen voor de 'mobiliteit van morgen'. Daar schakel je vlot over op een ander vervoermiddel.

Ook de Ring zelf is dringend aan vernieuwing toe. De snelweg is onveilig, vormt een barrière en slibt te vaak toe. De herinrichting van de Ring slim aanpakken, zorgt voor veiliger verkeer, een vlottere doorstroming en minder sluipverkeer.

Denk mee tijdens een van de Ringcafés

De voorbije jaren werden alle alternatieven uitvoerig onderzocht, samen met omwonenden en geïnteresseerden. Alle adviezen, meningen, bezwaren en ideeën verwerken de experts nu tot een voorkeursalternatief: de toekomst van de Ring. Maar ook nadien blijven er nog vele opties open. Over die opties wil Werken aan de Ring graag je mening horen. Die van de pendelende automobilist, de fervente fietser, de schepen van Mobiliteit, de lokale handelaar, de natuurliefhebber, de actiegroepen, alle voor- en tegenstanders.

Werken aan de Ring had aanvankelijk vier Ringcafés georganiseerd, in Wemmel, Grimbergen, Brussel en Machelen. Door de verstrengde COVID-19-maatregelen en de stijgende besmettingen kunnen deze fysiek niet doorgaan. De organisatie werkt aan een digitaal alternatief. Hou de website van Werken aan de Ring voor een update hiervan.

Gepubliceerd op woensdag 17 november 2021 9.39 u.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be