Shop & Go - 30 minuten gratis parkeren zonder ticket

In overleg met NV Parkeren en de lokale middenstand richt het gemeentebestuur op verschillende locaties in het centrum van Asse Shop&Go-parkeerplaatsen in. Op deze parkeerplaatsen kan je 30 minuten gratis parkeren. 

Het Shop&Go-systeem werkt aan de hand van intelligente sensoren in het parkeervak. Wanneer een auto parkeert, registreert de sensor de auto. Wanneer na 30 minuten de auto nog steeds geparkeerd staat, wordt er een signaal verzonden naar parkeerwachters.

Sta je langer dan de voorziene parkeertijd, dan kan een parkeerwachter een retributie van € 25 opmaken.

Een Shop&Go-parkeerplaats is elke dag van toepassing van 08.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 18.00 uur (behalve op zon- en feestdagen, net zoals de betaalzone).

De randen van deze parkeerplaatsen worden gemarkeerd met groene verf.

Dankzij het Shop&Go-systeem wordt de rotatie van parkeerplaatsen zo hoog mogelijk gehouden om het zoekverkeer in het centrum te verminderen. Aangezien de registratie automatisch loopt, is dit een zeer gebruiksvriendelijk systeem. Je hoeft immers geen parkeerticket meer te halen of een sms te versturen.

Dit proefproject wordt opgestart in Asse centrum waardoor het in eerste instantie goed controleerbaar blijft. Na evaluatie is het Shop&Go-project uitbreidbaar naar andere deelgemeenten.

Op volgende locaties zijn er Shop&Go-parkeerplaatsen:

  • parking Prieelstraat: 2 plaatsen
  • parking Nieuwstraat: 4 plaatsen
  • parking Kerkplein: 3 plaatsen
  • parking Koensborre: 5 plaatsen 
  • parking Hopmarkt: 6 plaatsen
  • parking Gemeenteplein: 4 plaatsen
  • Bloklaan: 4 plaatsen
  • Weversstraat: 2 plaatsen

Geen uitzonderingen voor parkeerkaarten op de shop & go-plaatsen

Heb je een parkeerkaart voor personen met een handicap? Dan mag je in Asse gratis parkeren, zowel op de voorbehouden plaatsen als op de gewone parkeerplaatsen. Belangrijk om te weten is echter dat er op de shop & go-parkeerplaatsen geen rekening gehouden wordt met deze parkeerkaart.

Er zijn geen uitzonderingen voor houders van een bewonerskaart, zorgverlenerskaart of parkeerkaart voor personen met een handicap.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be