Sluiting skatebowl jeugdcentrum ‘t Jass

De skatebowl in het skatepark aan jeugdcentrum ’t Jass wordt definitief toegelegd.

De sluiting is het resultaat van overleg met de verschillende stakeholders. 

Inrichting skatepark

Bij de bouw van jeugdcentrum ’t Jass in 2014 werd in samenspraak met een werkgroep skaters een outdoor skatepark met diverse skate-elementen ontworpen. Een van deze elementen is de skatebowl, waarin je met je board of BMX kan skaten.

Van bij de start zorgde de skatebowl voor problemen: er stond regelmatig water in, er werd afval in gegooid, er kwamen barsten in de voegen waardoor het niet meer veilig was om erin te skaten, bij fuiven moest de bowl telkens goed worden afgezet, ...

Door al deze problemen werd de bowl nauwelijks nog gebruikt. Zowel door de skaters als door de gebruikers van feestzaal ’t Jass (voornamelijk bij fuiven) werd een oplossing gevraagd. In de Algemene Vergadering van de Jeugdraad op 18/05/2018 werd er dan ook geadviseerd om de bowl definitief te sluiten.

Het college van burgemeester en schepenen is de Jeugdraad gevolgd en laat de skatebowl nu definitief toeleggen. De bowl wordt opgevuld met zand en een betonnen dekplaat. Op deze manier wordt een vlak gecreëerd waarop er, in een latere fase, eventueel nieuwe skatetoestellen kunnen worden geplaatst.

Gepubliceerd op woensdag 8 augustus 2018 9.19 u.

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be