Sociale Zaken / Integratie

Sociale zaken

De dienst Sociale Zaken / Integratie (integratiedienst) maakt burgers wegwijs in de pensioenwetgeving, de wetgeving van de tegemoetkomingen en andere voordelen voor personen met een handicap.

Tijdens de openingsuren staat hij ten dienste van de individuele burger en biedt hij hulp bij het invullen van documenten op vlak van de sociale wetgeving. De medewerkers luisteren, antwoorden en verwijzen indien nodig door naar de bevoegde diensten. De dienst Sociale Zaken /Integratie bemiddelt met andere bevoegde diensten en maakt afspraken zodat drempelverlagend kan worden gewerkt.

De dienst werkt daarnaast ook aan het lokaal ouderenbeleid en het toegankelijkheidsbeleid.

Integratie

In Asse leven meer dan 30.000 mensen, waaronder meer dan 100 verschillende nationaliteiten. Elke persoon heeft zijn eigen taal, gewoonten, visie en ervaringen. Een boeiend gegeven!

Het gemeentebestuur gaat de uitdaging aan om van Asse een thuis te maken voor elke inwoner. Dit doen we door te werken aan participatie, de uitbouw van sociale netwerken, het doorbreken van stereotiepe beeldvorming en nog veel meer. Daarnaast gaan we op zoek naar wat mensen bindt.

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be