Start veegweken vanaf 20 april

Om de netheid in de gemeente te blijven garanderen, organiseert het gemeentebestuur dit jaar opnieuw een grote netheidscampagne die moet zorgen voor een nettere gemeente, maar ook voor een groter bewustzijn bij de inwoners.

Ondanks de omstandigheden wordtl de netheidscampagne zo goed als mogelijk uitgevoerd. Op voorwaarde dat er voldoende personeel is, zullen dit voorjaar Asse-centrum en Zellik nog frequenter geveegd worden én krijgen de dorpskernen van de deelgemeenten of gehuchten veegweken waarbij de straten worden geveegd, verkeersborden gereinigd en groenperkjes opgefrist. We starten hiermee op 20 april.

De gemeenschapswachten doen ook hun ronde om inwoners te wijzen op hun verantwoordelijkheid zoals het onderhoud van voetpaden, bermen en braakliggende terreinen (vuilnis verwijderen, onkruid bestrijden, begroeiing snoeien).

Het is mogelijk dat je tijdens deze periode enige hinder ondervindt in je buurt. Zo kan er bijvoorbeeld lokaal een tijdelijk parkeerverbod gelden in jouw straat. De werklieden voeren, gedurende een week, werken uit die starten op volgende data:

Waar week 1 week 2
Asse-Terheide/Asbeek 20 april 31 augustus
Mollem/Krokegem 27 april 14 september
Relegem/Kobbegem 4 mei 21 september
Walfergem 11 mei 28 september
Bekkerzeel/Neerzellik/ Beneden Zellik 18 mei 5 oktober
Koutertaveerne/Tenberg 25 mei 12 oktober

Meldingen rond openbare netheid mag je steeds zenden aan sterkinopruimwerk@asse.be

Met deze campagne gaan we samen voor een properder Asse!

Gepubliceerd op woensdag 15 april 2020 11.49 u.

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be