Statbel organiseert een enquête

Nog tot en met september 2020 houdt Statbel, het Belgische statistiekbureau, een enquête naar de inkomens en levensomstandigheden bij een aantal geselecteerde huishoudens uit onze gemeente.

Deze enquête geeft een unieke inkijk in de levensomstandigheden zoals huisvesting, opleiding, werk en inkomens. Statbel maakt op basisi van deze gegevens statistieken op voor België, zoals het risico op armoede en sociale uitsluiting. Ze levert internationaal vergelijkbare gegevens en coördineert dit op Europees niveau via Eurostat.

De huishoudens, geselecteerd uit het rijksregister, werden per brief op de hoogte gebracht dat een enquêteur zal langskomen. Ze ontvangen een vergoeding van 30 euro ter compensatie van de tijd die ze in de interviews hebben geïnvesteerd. Deze enquête heeft als voornaamste doelstelling indicatoren te bekomen om het sociale beleid mee te helpen evalueren en plannen.

Voor meer informatie omtrent deze enquête kan je steeds contact nemen met het call center van de federale overheidsdienst Economie, T 0800 120 33 of een mail zenden aan Statbel, silc@economie.fgov.be

Meer info vind je ook op de website van Statbel.

Gepubliceerd op dinsdag 3 maart 2020 18.09 u.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be