Storingen en hinder

Merk je een verstoorde watervoorziening, een elektriciteitspanne of een defecte straatlamp? Hieronder vind je de plekken waar je deze defecten kan doorgeven, of waar kan nakijken of de storingen al behandeld worden.

Problemen met het drinkwater

Op de website van Farys vind je een handig overzicht van plekken waar er gewerkt wordt aan de watervoorziening. Deze werken gaan vaak gepaard met een verstoorde drinkwatervoorziening.

Merk je dat de storing in jouw buurt nog niet op de website staat? Dan meld je de storing best meteen via het nummer T 078 35 35 88.

Problemen met de elektriciteitsvoorziening

Op de website van Fluvius vind je een overzicht van alle stroomonderbrekingen op dit moment. Zelf een storing melden kan via het nummer T 078 35 35 00.

Defecte straatlamp

Een defecte straatlamp kan voor ongemakken zorgen of gevaarlijke situaties zorgen. Buurtbewoners zien meestal als eerste wanneer een lamp stuk is. Je kan een defecte straatlamp melden:

Uitzonderingen

Defecten aan de verlichting op gewestwegen kan je melden via T 03 443 63 31 of via vtc.meldingen@vlaanderen.be.

De gewestwegen die doorheen Asse lopen, zijn:

  • de N9 (Gentsesteenweg, Nerviërsstraat, Kalkoven, Steenweg, Gemeenteplein, Weverstraat, Stationsstraat, Brusselsesteenweg, Pontbeek, Zuiderlaan en Nieuwe Steenweg);
  • de N9K (rondweg)
  • de N47 (Dendermondsesteenweg);
  • de N285 (Edingsesteenweg, Nieuwstraat).

Geplande werken of activiteiten op de openbare weg

Geplande werken of activiteiten op de openbare weg die hinder veroorzaken, zijn normaal gezien terug te vinden op de Hinderkaart van de Vlaamse overheid. Via deze kaart kan je zelf nagaan welke werken er gebeuren, door wie en gedurende welke periode er gewerkt zal worden.

Raadpleeg de Hinderkaart

Via deze link kan je eenvoudig jouw gemeente of adres invoeren. Nadat alle werken en evenementen zijn geladen, kan je iedere locatie individueel aanklikken. Je krijgt dan meteen meer info over de werkzaamheden of het evenement in kwestie.

Rechts op de pagina kan je gericht zoeken door bepaalde vormen van hinder uit te sluiten. Dat kan door de bijbehorende vinkjes uit te vinken, waardoor bijvoorbeeld enkel nog sportwedstrijden zichtbaar zijn. In het menu kan je ook eenvoudig de periode aanduiden waarover je info wilt.

Beschadigd wegdek

Merk je een beschadiging of ongemak op of aan een gewestweg? Dan kan je dit via het Meldpunt Wegen doorgeven aan het Agentschap Wegen en Verkeer.

De gewestwegen die doorheen Asse lopen, zijn:

  • de N9 (Gentsesteenweg, Nerviërsstraat, Kalkoven, Steenweg, Gemeenteplein, Weverstraat, Stationsstraat, Brusselsesteenweg, Pontbeek, Zuiderlaan en Nieuwe Steenweg);
  • de N9K (rondweg)
  • de N47 (Dendermondsesteenweg);
  • de N285 (Edingsesteenweg, Nieuwstraat).

Een beschadiging aan het wegdek van een gemeentelijke straat kan je steeds doorgeven aan de dienst Openbare Werken via het nummer T 02 454 19 19 of via openbarewerken@asse.be.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be