Streekproducten Vlaams-Brabant

Straffe Streek Gemeente

Asse is een Straffe Streek Gemeente. Het Straffe Streek Gemeente-label geeft aan dat het gemeentebestuur de streekproducten uit Vlaams-Brabant een warm hart toedraagt en er ook effectief werk van maakt om deze producten aan bod te laten komen in zijn dienstverlening.
Dit betekent dat het gemeentebestuur streekproducten aankoopt, streekpakketten geeft als geschenk naar aanleiding van diverse gelegenheden en streekproducten in de dagelijkse werking gebruikt.

Grondwitloof, asperges, aardbeien, appels, peren, serredruiven, ... Allemaal lekker én gezond. Fijne vleeswaren, pittige kazen en heerlijk gebak: ze behoren allen tot ons culinair erfgoed. Hagelandse wijnen, lambiekbieren uit het Pajottenland, parelende schuimwijnen en witloofjenever uit het Dijleland, straffe bieren uit de Brabantse Kouters, typische pralines uit de kunststad Leuven, ... . Al deze producten hebben een duidelijke band met de provincie Vlaams-Brabant!

Je hebt vast al van de Vlaams-Brabantse streekproducten gehoord, maar je denkt misschien dat dit lekkers onbereikbaar is. Niets is minder waar. Je vindt de streekproducten niet enkel bij de producent zelf, maar ook in één van de vele streekhoekjes en streekwinkels. Alle adressen vind je terug op www.straffestreek.be.

Streekproducten Vlaams-Brabant bundelde alle informatie over streekproducenten, streekhoekjes en -winkels, horecazaken en bed & breakfasts ook in een nieuw en rijk geïllustreerd Straffe Streek Boek.

De provincie Vlaams-Brabant geeft de brochure ‘Hoeve proeven’ uit. Daarin staan adressen van boerderijen waar men een het hele jaar rond hoeve- en streekproducten kan proeven.

Hoeve proeven, lekkers van de hoeve in Vlaams-Brabant

Iedereen kent wel onze tafeldruiven of ons witloof. Maar Vlaams-Brabant heeft zoveel meer te bieden aan lekkere hoeve- en streekproducten. Nip van een topwijn uit het Hageland, pik een aardbeitje of framboosje mee en hou op de terugweg even halt bij een aardappelautomaat.

De nieuwe brochure ‘Hoeve proeven. Lekkers van de hoeve in Vlaams-Brabant’ verzamelt adressen om de verborgen boerderijschatten uit Vlaams-Brabant te ontdekken. Bovendien nodigt de brochure de lezer uit om het Vlaams-Brabantse platteland te verkennen met tips voor een wandel- of fietstocht, bezoek aan een land- of tuinbouwbedrijf, een hoeveweekend of het proeven van hoeveproducten.

De brochure richt zich tot mensen die hoeveproducten willen kopen bij een land- of tuinbouwer in hun buurt en toeristen die naar Vlaams-Brabant afzakken voor een fijne culinaire ervaring. Ze moet mensen aanzetten om te proeven van de land- en tuinbouwbedrijven in onze provincie.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be