Superdringende procedure voor reispas

Opgelet: op dit moment zijn verschillende maatregelen van kracht om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Meer info vind je op de website van de Europese Commissie. Raadpleeg de reisadviezen per land om de situatie in het land van je bestemming te kennen.

Heb je toch een reispas nodig, dan kan je een afspraak maken. We vragen om enkel te komen met de personen die noodzakelijk zijn voor deze afspraak.

Bij een superdringende procedure voor een reispas kan je dit document vierenhalf uur na je aanvraag afhalen. Volg nauwgezet onderstaande instructies.

Procedure

Doe je aanvraag bij ons aan het loket (enkel mogelijk na telefonische afspraak) of aan het loket in Brussel, Koloniënstraat 11 (maandag t.e.m. vrijdag: 08.30 - 19.45 uur; zaterdag 08.30 - 12.15 uur). 

Wat meebrengen?

  • 1 recente pasfoto (max. 6 maanden oud, ogen goed zichtbaar, gesloten mond, geen sjaal, geen hoed, ...) conform de ICAO-normen;
  • Je identiteitskaart;
  • Je vervallen reispas of een attest van verlies / diefstal indien van toepassing;
  • Je ouder of voogd als je minderjarig bent.

Bedrag

Superdringende procedure in Asse

Reispas minderjarige: € 277,45

Reispas meerderjarige: € 320

Superdringende procedure in Brussel

Reispas minderjarige: € 320

Reispas meerderjarige: € 350

Afhandeling

Als je aanvraag afgehandeld is vóór 15.30 uur, kan je de reispas vierenhalf uur later afhalen aan het loket in de Koloniënstraat 11, afhankelijk van hun openingsuren (maandag t.e.m. vrijdag: 08.30 - 19.45 uur; zaterdag: 08.30 - 12.15 uur).

Als je je aanvraag doet op zaterdag aan het loket in de Koloniënstraat 11, kan je de reispas pas afhalen op maandag vanaf 10.30 uur aan het loket in de Koloniënstraat 11. 

Uitzonderingen

Deze procedure is niet mogelijk voor Belgen die hun woonplaats in het buitenland hebben.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be