Tankslag

Staat er ergens in je tuin of kelder een oude stookolietank (‘mazouttank’) die je niet meer gebruikt? Dan moet je deze laten verwijderen of, in het geval de tank onder je kelder zit, laten opvullen. Tijdens de eerste editie van de groepsaankoop ‘tankslag’ van Haviland werden in onze gemeente 77 tanks verwijderd. Dankzij deze groepsaankoop is het verwijderen of buiten gebruik stellen eenvoudiger en goedkoper.

Waarom een oude tank verwijderen/opvullen?

Een lekkende tank veroorzaakt zware grondwater- en bodemverontreiniging. Zelfs een ‘lege’ tank kan nog tot 100 liter stookolie bevatten. Wie zijn tank niet meer gebruikt, is daarom verplicht om hem te laten saneren nadat hij buiten gebruik is gesteld.

Bij het buiten gebruik stellen van een stookolietank zorg je ervoor dat die niet opnieuw gebruikt kan worden, zonder daarom het risico op restverontreiniging weg te nemen. Bij sanering verwijder je ook alle overgebleven stookolie en in het beste geval ook de tank.

Wat zegt de wet?

De wetgeving verplicht de verwijdering van buitengebruik gestelde (bovengrondse en ondergrondse) stookolietanks bij particuliere woningen. Als dit omwille van technische redenen niet mogelijk is, moeten ze geledigd, gereinigd en opgevuld worden met een inert materiaal. Anders kan dit aanleiding geven tot grondwater- en bodemverontreiniging, wat tot veel grotere kosten zal leiden dan de kost van het verwijderen van de tank.

Derde groepsaankoop is afgesloten

In onze gemeente is er al drie jaar op rij een aanbod geweest om via een groepsaankoop je tank correct te laten verwijderen. Deelnemen kan intussen niet meer. De informatie van de derde groepsaankoop kan je wel nog onderin raadplegen.

Heb je ook interesse? Laat dan je contactgegevens achter via onderstaande knop. We contacteren je indien we nog een groepsaankoop zouden organiseren.

Hou me op de hoogte bij een volgende groepsaankoop

Meer info

Aanvullende informatie vind je op de website van Haviland.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be