Tankslag

Staat er ergens in je tuin of kelder een oude stookolietank (‘mazouttank’) die je niet meer gebruikt? Dan moet je deze laten verwijderen of, in het geval de tank onder je kelder zit, laten opvullen. Om dit voor jou eenvoudiger en goedkoper te maken, is er de groepsaankoop (tankslag) van Haviland.

Waarom een oude tank verwijderen/opvullen?

Een lekkende tank veroorzaakt zware grondwater- en bodemverontreiniging. Zelfs een ‘lege’ tank kan nog tot 100 liter stookolie bevatten. Wie zijn tank niet meer gebruikt, is daarom verplicht om hem te laten saneren nadat hij buiten gebruik is gesteld.

Bij het buiten gebruik stellen van een stookolietank zorg je ervoor dat die niet opnieuw gebruikt kan worden, zonder daarom het risico op restverontreiniging weg te nemen. Bij sanering verwijder je ook alle overgebleven stookolie en in het beste geval ook de tank.

Wat zegt de wet?

De wetgeving verplicht de verwijdering van buitengebruik gestelde (bovengrondse en ondergrondse) stookolietanks bij particuliere woningen. Als dit omwille van technische redenen niet mogelijk is, moeten ze geledigd, gereinigd en opgevuld worden met een inert materiaal. Anders kan dit aanleiding geven tot grondwater- en bodemverontreiniging, wat tot veel grotere kosten zal leiden dan de kost van het verwijderen van de tank.

Groepsaankoop Haviland

Met deze groepsaankoop willen we zoveel mogelijk stookolietanks verwijderen door de tanks te bundelen. Een stuurgroep met geïnteresseerde burgers vraagt offertes op en kiest de beste aannemer(s). Wanneer de aannemer(s) bekend zijn, ontvang je een offerte waarna je beslist als je al dan niet deelneemt. De eerste aanmeldingsperiode is afgesloten. Er werden 221 tanken aangemeld, waaronder 73 in Asse. Ben je nog niet aangemeld, maar wil je weten welke voordeel deze groepsaankoop je kan opleveren? Vul dan je gegevens in via dit formulier (geheel vrijblijvend en invullen kan nog tot 31 maart 2021).

Infomoment voorjaar 2021

Op dinsdag 9 maart organiseren we een digitale infoavond. Inschrijven voor deze infoavond kan via dit formulier. De dag van de infoavond ontvang je een link om te kunnen deelnemen.

Meer info

Aanvullende informatie vind je op de website van Haviland

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be