Tapvergunning

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, vragen we om je vergunning aan te vragen via e-mail.

Als je toch langskomt aan de infobalie of een afspraak wenst, vragen we om alleen te komen met de personen die noodzakelijk zijn voor de afspraak.

Je vraagt een tapvergunning (moraliteitsattest) aan bij de opening of sluiting van een drankslijterij of bij verandering van uitbater. Een tapvergunning is noodzakelijk om gegiste of sterke dranken te kunnen schenken.

Voor fuiven of activiteiten met eenmalig karakter vraag je best een occasionele tapvergunning aan.

Voorwaarden

Je woont officieel in Asse. 

Procedure

1. Via e-mail
Stuur een e-mail naar strafregister@asse.be. Voeg een kopie van de voor- en achterzijde van je identiteitskaart toe. Vermeld je voornaam, achternaam, rijksregisternummer, de reden van je aanvraag en de locatie van de plek waarop de tapvergunning van toepassing is.

2. Via post
Stuur een brief naar 'Gemeentebestuur Asse, dienst Strafregister, Gemeenteplein 1, 1730 Asse'. Voeg een kopie van de voor- en achterzijde van je identiteitskaart toe. Vermeld je voornaam, achternaam, rijksregisternummer, de reden van je aanvraag en de locatie van de plek waarop de tapvergunning van toepassing is.

3. Via het loket
Maak een afspraak met de dienst Strafregister. Breng je identiteitskaart mee.

Afspraak maken

Wat meebrengen?

Je identiteitskaart.

Bedrag

Gratis.

Afhandeling

  • Bij een aanvraag via e-mail of post moet je de tapvergunning persoonlijk afhalen aan de infobalie van het gemeentehuis, breng hiervoor je identiteitskaart mee.
  • Bij een aanvraag via het loket krijg je de tapvergunning meteen mee naar huis.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be