Tuinranger

Een tuin is meer dan gras alleen

Een tuin kan zo veel meer zijn dan een wekelijks glad te scheren grasvlakte: een boom of bloemende struiken geven schaduw, kleur en geur aan jouw ‘buitenkamer’. Elke tuin kan zo een viersterrenhotel worden met koud buffet voor roodborstjes, egels, waterjuffers en talloze andere fascinerende dieren.
Bovendien kan zo’n tuin beter tegen droogte en hitte. Je hebt geen dure meststoffen nodig en van tuinafval is geen sprake meer. Kortom: win-win-win. Toch blijft het voor veel mensen moeilijk om de stap te zetten. 

Onze tuinrangers geven tuinadvies aan huis

Dankzij het vrijwilligersteam van ‘tuinrangers’, opgeleid door Inverde, kunnen we je tuinadvies aanbieden voor een meer natuurlijke en klimaatbestendige tuin. De tuinrangers komen langs bij je thuis en nemen je mee op safari in hun eigen tuin, op zoek naar fascinerende ‘wildlife. Ze geven advies op maat voor een meer natuurvriendelijke tuin die bruist van het leven en beter bestand is tegen droogte en hitte. Zo maken we van Asse één groot natuurgebied. Een tuinsafari met advies duurt ongeveer twee uur.

Een tuinsafari bestel je gratis via de website van Tuinrangers.

Ontharden en groenere woonomgeving

We bieden ook gratis advies voor een groendak, een geveltuin of als je rondom je woning wilt ontharden.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be