Tuinranger

Een tuin is meer dan gras alleen

Een tuin kan zo veel meer zijn dan een wekelijks glad te scheren grasvlakte: een boom of bloemende struiken geven schaduw, kleur en geur aan jouw ‘buitenkamer’. Elke tuin kan zo een viersterrenhotel worden met koud buffet voor roodborstjes, egels, waterjuffers en talloze andere fascinerende dieren.
Bovendien kan zo’n tuin beter tegen droogte en hitte. Je hebt geen dure meststoffen nodig en van tuinafval is geen sprake meer. Kortom: win-win-win. Toch blijft het voor veel mensen moeilijk om de stap te zetten. 

Onze tuinrangers geven tuinadvies aan huis

De tuinrangers in Asse kregen al 114 aanvragen binnen en gaven al heel wat adviezen. Het vrijwilligersteam van ‘tuinrangers’, opgeleid door Inverde, geeft je gratis tuinadvies voor een meer natuurlijke en klimaatbestendige tuin. De tuinrangers komen langs bij je thuis en nemen je mee op safari in hun eigen tuin, op zoek naar fascinerende ‘wildlife. Ze geven advies op maat voor een meer natuurvriendelijke tuin die bruist van het leven en beter bestand is tegen droogte en hitte. Zo maken we van Asse één groot natuurgebied. Een tuinbezoek met advies duurt ongeveer twee uur.

Boek gratis een tuinranger via de website van Tuinrangers.

Extra tuinrangers gezocht! 

Door het grote succes zijn we op zoek naar extra tuinrangers om ons team te versterken. Je krijgt een fijne opleiding om buurtbewoners te helpen met tips en tricks bij de aanleg van hun natuurlijke tuin. Zo werk je mee aan een groenere gemeente met tal van natuurparadijsjes! 

Neem contact met de dienst Milieu, milieu@asse.be

Ontharden en vergroenen

Zin gekregen om de tegels of verharding in jouw tuin te vervangen door een mooi stukje groen? Doe mee met de campagne Tegelwippen en laat je bijstaan door een tuinranger.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be