Tuinrangers gezocht

Een tuin kan zo veel meer zijn dan een wekelijks glad te scheren grasvlakte: een boom of bloemende struiken geven schaduw, kleur en geur aan jouw ‘buitenkamer’. Elke tuin kan zo een viersterrenhotel worden met koud buffet voor roodborstjes, egels, waterjuffers en talloze andere fascinerende dieren.

Bovendien kan zo’n tuin beter tegen droogte en hitte. Je hebt geen dure meststoffen nodig en van tuinafval is geen sprake meer. Kortom: win-win-win. Toch blijft het voor veel mensen moeilijk om de stap te zetten. 

Daarom wil Asse inzetten op tuinadvies voor een meer natuurlijke en klimaatbestendige tuin. We starten een gloednieuwe vrijwilligerswerking rond een team van ‘tuinrangers’. Na een zesdaagse training door de specialisten van Inverde (www.inverde.be) ben je klaar voor je eerste tuinsafari. Met behulp van je safarikit toon je aan jong en oud wat er allemaal voor fascinerend ‘wildlife’ in hun tuin leeft. Vervolgens heb je een gezellige babbel en geef je – aan de hand van handige fiches – deskundig advies over wat er misschien nog beter kan.

Word tuinranger

Wie zoeken wij?

Een tuinsafari met advies duurt al gauw twee uur, dus om te beginnen is het belangrijk dat je als tuinranger tijd voor vrijwilligerswerk kan vrijmaken. Verder is het natuurlijk erg mooi meegenomen als je al een aantal planten- en diersoorten kan herkennen. Maar veel belangrijker is enige ervaring met tuinieren, veel goesting om bij te leren en het nodige enthousiasme om je passie door te geven aan jong en oud. En oh ja, het helpt ook als je een beetje overweg kan met een smartphone en Facebook.

Voel je het al kriebelen? Surf alvast eens naar www.tuinrangers.be en kom naar de infoavond voor tuinrangers op dinsdag 22 juni in het Oud Gasthuis (zolder). Inschrijven kan via mail aan milieu@asse.be tot en met 18 juni.

Een tuinsafari bestellen kan vanaf einde dit jaar.

Info: www.tuinrangers.be

Gepubliceerd op woensdag 24 maart 2021 9.57 u.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be